• Érdekes dudor a lábszáron, mi lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözletem! Decemberben észrevettem, hogy egy nagyon apró, fájdalmatlan, "puha" valami van a lábszáramon. A sípcsonttól kb 2-3 centire. Alap állapotában szinte ki sem lehet tapintani, akkor viszont igen, ha teljesen befeszítem a vádlimat/lábizmaimat azon a lábamon és végighúzom a kezem a megfelelő helyen. Helyileg kb itt (csatoltam képet) Igazából a méretét sem tudnám leírni, mert nem egyértelmű csomó, hanem kicsit olyan mint amikor az ember pl. megcsípi a szúnyog, de már a gyulladás lement róla. Egyáltalán nem kemény vagy ilyesmi, viszont nem a bőr "tetején" van. Biztos beütöttem párszor a lábam azon a régióban régebben annak lehet esetleg valami nyoma? Nyomásra egyáltalán nem érzékeny, pont olyan mint a körülötte lévő többi izomrész. Illetve még annyit, hogy valószínűleg ha másnak megmutatnám hülyének nézne, mert tényleg extrém befeszítésnél lehet érezni/oldalról látni, "alap" állapotban nem igazán.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a lábszár elváltozás témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján valóban lehet korábbi sérülés maradványtünete. lehet a bőr alatti kötőszövet (zsír) jóindulatú elváltozása, illetve az inak mentén kialakuló gyulladásos eredetű tömlő is. keressen fel egy ortopédiai, vagy baleseti szakrendelést, ahol vizsgálatokkal pontosabb választ tudnak adni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2019. január 10., 03:42; Megválaszolva: 2019. január 13., 21:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: