• Porckorong, izületi gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Két hónapja fáj a nyakam kisugárzik midkét vállba, a hátam a derekamba állandóan becsípődik egy idegszál. Néha, ha sokat ülök akkor érzem a fájdalmat a balo. csipőmbe. Az elején Voltaren 75 Inj. Algopiryn inj. kaptam. De ezekre nem nagyon reagált, 5 napra befeküdtem a kórházba Infuzziós kezelésre. Algopiryn, iv. Relaxil-G, iv. NaCl, iv. MgSO4. és még napi 1 alkalomma l Voltaren inj. 15. alkalommal gyógytorna, masszázs. CT vízsgálati lelet: LIII. korongon jobb oldalon foraminálisan mérs. protrusio látható. LIV. korong mérs. szétterül. LV. korongon medialisan kisfokú protrusio látható. Most jelenleg Apranax 550, és Tramadol+Paracetamol tablettát szedek, + Contradolor kenőcs. Rengeteg kezelések és gyógyszerek mellet sem érzem a javulást. Kérdésem, hogy mi okozhatja a gyulladást? Ízületi gyulladást okozhat állandó mandulagyulladás is, vagy valami bakteriális fertőzés? Nagyon tanácstalan vagyok! A labor eredményekből kiindulva, kizárható-e kórosabb betegség, autóimmun, tumor stb...? Szükséges-e izzótopos vizsgálat? Mellékelve csatoltam a Labor eredményeket. Köszönöm megtisztelő válaszát. Üdvözlettel:BB

        Dr. Puskás Réka válasza a nyaki és csípőtáji fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Először is, a laborlelete csaknem normális. Nincs súlyos gyulladásos általános betegsége. Tumorra sem utal ez a labor, bár alig van olyan tumor amit ezek a vizsgálatok kimutatnak. Csontizotóp vizsgálatra sincs ezek alapján szüksége. Mandulagyulladás okozhat ízületi panaszokat, de általában nem olyanokat, mint az öné. A panaszai nyaki gerinc problémára utalnak inkább, ezekre vonatkozó vizsgálati leletet azonban nem írt le. Általában igaz, hogy akkor tudjuk megmondani, hogy mi okoz bizonyos panaszokat, ha a beteget megvizsgáljuk és a képalkotó és labor vizsgálatokat ennek megfelelően rendeljük el. Emiatt sajnos nem tudok választ adni arra a kérdésre, hogy mi okoz gyulladást a szervezetében. Ha ideggyulladásra gondol, akkor inkább a nyaki gerinc területén kellene keresni a problémát. A CT lelet csak a csípőtáji fájdalmát indokolja. Összefoglalva, úgy gondolom, hogy mozgásszervi orvosánál tovább kellene folytatni a vizsgálatokat és a kezelést.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. november 28., 13:22; Megválaszolva: 2018. december 06., 17:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Egy hete egy nap betondarabokat emelgettem egész nap. Előtte még soha nem végeztem ilyen jellegű munkát. 30-40kg-os törmelékek taligára majd teherautóra pakolása. Megroppanás, meghúzódás érzés nemvolt, a munka közben...
        Kedves Doktornő! Jelenleg 13 hetes terhes vagyok, és arról szeretnék érdeklődni, hogy Ön szerint ajánlott-e számomra a természetes szülés, vagy csak császárral tudok szülni? Illetve milyen elővigyázatossági intézkedéseket ajánlana...
        Üdvözlöm. 18 éves férfi vagyok és 2 hónapja elkezdtem végezni nehéz fizikai munkát.Körülbelül 12-13 éves koromtól fogva rendszeresen napi szinten ropogtatom mindkét kezem ujjporcait(nem tudok leszokni róla).1 hete érzem hogy egyre jobban...
        Tisztelt Doktor/nő! Nagyon sokat fáj a derekam a csigojám-nál meccs után másnap szinte a cipőm is alig bìrom bekötni.Ez lehet a gerincferdülèstöl vagy idegbecsipődès? sokszor szur vagy le sugárzik a lábamba. Ha nyùjtom a lábam sokkal jobb!...
        Tisztelt Címzett! Idén, május 25.-én egy mászóklubban az egyik kapaszkodó elemre a bal kezemmel sikerült úgy megkapaszkodnom, hogy mikor lejöttem, éreztem, hogy valami nem stimmel. Körülbelül a kis és gyűrűsujjam között, az ujjaktól kb 3...
        Kedves Dr Úr! Egy rossz lépés következtében 3.5 hete kificamodott a térdkalácsom és el is tört a térdkalács. A térdkalácsom helyre tettétek. Műtét nem kellett. 3 hét fekvő gipsz után most fáslizva van. Lábamra nem tudok ráállni, 40...