• Lábujj törés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Október 1-jén a bal lábam kislábujjával bele rúgtam a küszöbbe.Hatalmas fájdalmat éreztem, nem tudtam rálépni a lábamra. A kisujjam piros lett és duzzadt. Párom bevitt az Sztkba, ahol készítettek Rtg, mely szerint törés nem látszik. Pihentetést, pocolást és lóbalzsamot javasoltak. Így is tettem. Másnapra elszíneződött, ami a mai napig megvan. A fájdalom változott, a szúró érzés lüktető érzés lett. Valamint már az egész bal lábam fáj. Főleg a boka környéke, lábszár és a térdhajlat.Normális ez több mint egy hét után? Lehet mégis törés? Mit javasol? Mellékeltben küldök képet a jelenlegi állapotról. Köszönöm szépen előre is a segítséget!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a lábujj sérülés témában

        A képet sajnos nem kaptam meg. A lábujj zúzódás panaszai akár 3-4 hétig is eltarthatnak, főleg ha nem volt megfelelően pihentetve. Az is lehet, hogy egy elmozdulás nélküli törés volt, amit nem vett észre a röntgen. Igazából nincs vele teendő, ha eltört, vagy ha nem. Össze lehet leukoplasztozni a mellette lévőlábujjal 3-4 hétre, hogy sínezze, és ezzel csökkentse a fájdalmat. Kemény talpú cipőben kellene járni, valamilyen fájdalomcsillapító kenőccsel kenni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2018. október 09., 09:12; Megválaszolva: 2018. október 17., 18:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: