Ugráló jobb könyök ill. enyhe, égő érzés az ízületekben.

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Közepesen nehéz fizikai munkát végző férfi vagyok. Áru pakolás, időnként zsákok emelgetése, de sosem jelentett problémát. 1, 5 éve kezdtem konditerembe járni és eleinte ezzel sem volt baj. Fél éve viszont érzem, hogy bizonyos gyakorlatok közben ugrál a jobb könyökömben valami. Nem fáj, csak nagyon zavaró így már sokszor nem tudok koncentrálni az adott gyakorlatra. Területileg: kb az a rész a könyök belső felében, amit ha beüt az ember lezsibbadhat a kar. Pár hete viszont újabb tünetek jelentek meg. Egyik edzés utáni nap intenzív égő érzésem volt a jobb könyökben, sőt enyhébben a másik könyökben és a térdekben is. Bedagadást nem észleltem. Kb egy napig tartott ez. Azóta a kondival leálltam, de egyes napokon munka végére is vannak tünetek. Ez viszonylag enyhe, finoman égő érzést jelent, de igazi fájdalmat nem. Leginkább a problémásabb jobb könyökben. A panaszok nem állandók, a hétvégi pihenés pl. jót tesz. Hozzáteszem a nyári időszak megterhelőbb a munkahelyen ill. kevés szabadnapom volt eddig. Az "ugráló" jobb könyök is produkál újabb tüneteket. Bizonyos monoton ujjmozdulatoktól képes egy pillanatra lezsibbadni vagy bizseregni könyöktől kézfejig a karom belső fele (pl. számítógép egér vagy telefon használat) . Adott pozícióban akár a könyöklés is zsibbadást eredményez. Mi okozhatja ezeket a problémákat és mi a teendő? Megterhelés vagy komolyabb probléma jelei? Nem szeretnék végleg lemondani a kondizásról.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza könyök témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján a legnagyobb valószínűséggel két dolog állhat a háttérben. Az egyik a könyök belső oldalán tapadó alkarizmok tapadáspontjának gyulladása. Ezt golfkönyök betegségként is ismerheti. Oka a tartós túlterhelés, megerőltetés. A másik lehetőség az úgynevezett könyök alagút szindróma. A felső végtag egyik fő idege nem messze a belső könyökcsúcs mellett halad el egy kötőszövetes alagútban. gyulladás, rendszeres beütés, megerőltetés hatására az alagút fala megvastagszik és nyomhatja az ideget. Azt, hogy pontosan mivel állunk szemben szakorvosi, illetve röntgen, ultrahang és ENG vizsgálat döntheti el. Mindenképpen keressen fel egy ortopédiai szakrendelést. Addig is ideiglenesen hagyja abba a kondizást és mérsékelje a végtagot érintő terhelést (lehetőség szerint) , és használjon valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentőt.

Kérdés: 2018. augusztus 14., 20:52; Megválaszolva: 2018. augusztus 22., 21:51
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokasérülés: Mit jelent?
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok