Meg műtesem a jobb kéz gyűrűs ujjamat?

Sajnos cseréplemezzel elvágtam itthon az ujjam ennek következménye az lett, hogy össze varrták majd a sebész dr úr az sztk-ban azt mondta 2 hét után, hogy a felső ujj perec nem funkcionál ezért össze kell varrni az ínat. Adott beutalot a Merényi korházba. Ott azt mondták, hogy nem tudják mennyire ugrott vissza az ínam mennyire van beszükülve, ha nem rövidült be annyira akkor csak vissza huzzák majd össze varják, de ha nagyon berövidült akkor kivágnak egy ín darabot és azt illesztik oda ahol elszakad, de ez műtét közben derül ki. Az ujjamról annyit, hogy hajlik csak lehajtani nem tudom csak kinyújtva tudom a tenyeremre lenyújtani a felső ujjperec az egyáltalán nem hajlik. Nos, ha nem műtetem meg akkor ennek nem lesz következménye tünetei a későbbiekben? Ha nincs nagy jelentősége akkor nem szetetném meg műtetni, mert már a bal kezemet műtőték tőrés miatt. http: //www.kepfeltoltes.eu/view.php? filename=94020180806_183629.jpg

Dr. Bogdán Aurél válasza kéz sérülés témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A leírása alapján mindenképpen célszerű lenne megoperáltatni a kezét. Egyrészt mert még nagyon fiatal, másrészt a teljes kéz és fogófunkció csak így nyerhető vissza. Túl fiatal még ahhoz, hogy csökkent funkcióval tudja használni a kezét. feltétlenül keressen fel egy kézsebészeti szakrendelést.

Kérdés: 2018. augusztus 06., 18:39; Megválaszolva: 2018. augusztus 12., 14:11
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
kéz probléma
Tavaly februárban télen elcsúsztam és a bal kezemre estem. Szerencsére nem tört el, de azóta a hüvelykujj csuklóhoz közeli részén a csontnál van...
Nem ott fáj ahol el van törve
Tisztelt szakorvos! Október 15.-én rádőlt a bal kezemre a biciklim rajta a 16 kg-s kisfiammal és a gyereküléssel együtt. A bicikli váza a...
Vállproblémák
Lábujjfájdalom
MItől fáj a jobb lábam, csípő...