Térdkalács törés

20 éves egyetemista vagyok. Történt, hogy a felmosott padlón szerencsétlenül megcsúsztam és bevertem a térdem egy téglafalba. A térdem megdagadt de járni úgy ahogy tudtam rajta ezért én csak zúzódásra gyanakodtam. Ezután pár nappal mivel még mindig nem akart elmúlni a daganat illetve nem hajlott teljesen lábam, ezért elmentem a sebészetre. Ott megröntgenezték és a patella horizontális irányú törését állapították meg. Nem műtöttek meg csak sínbe rakták lábam, illetve egy hét után műanyag gipszet kértem rá. Holnap lesz két hete hogy gipszbe van. Mondták hó vigyázzak mert elmozdulhata két törött rész. A kérdésem az lenne, hogy érezném valahogyan ha a elmozdulna? Fájna vagy valamit éreznék? Illetve hogy mennyi gyógytornára/rehabilitációra számíthatok miután leveszik a gipszet (ez ha minden igaz 4 hét múlva lesz) . Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Bogdán Aurél válasza csonttörés témában

Ha a végtag körkörös gipszben van, kicsi az esély az elmozdulásra. Ha ne adj Isten valami okán fogva ez megtörténik, (ehhez ismételt sérülés szükséges) akkor duzzanat, fájdalom, járásképtelenség alakulhat ki. A gipszrögzítés időtartamától és egyéni sajátságoktól is függ, hogy mennyi idő kell a teljes rehabilitációra. Általánosságban azt szoktuk mondani, hogy ahány hétig volt fenn a gipsz, annyi hét rehabilitáció szükséges.

Kérdés: 2018. május 01., 14:35 ;Megválaszolva: 2018. május 03., 22:36
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
V. Lábközépcsont törés
Eltört az V. Lábközépcsontom, mert sajnos rosszul léptem, tudtam rajta járni csak egy pici fájdalommal járt, bementem a sürgősségire csináltak egy...
Kézközépcsont törés
Jó napot kívánok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy a jobb kezemben kézközépcsont többszörös áll fenn, még a mai nap is és ez tart egészen...
Lábközépcsont törés
Tisztel Doktor Úr/Nő, 2018.05.30-án lépcsőn elbotlottam. 05.31-én diagnózis: Az V-ös metat. distalis felében subcapitálisan jó helyzetű hosszú...
Bokatörés, Lábszártörés utáni...
04.15-én focimeccsen súlyos külső - belső bokatörést, lábszártörést szenvedtem. 05.28án veszik ki az állitócsavarokat, utána jöhet terhelés....
Keresztcsont törés
2 hónapja ketesztcsonttörést szenvedtem azóta zsibbad a ballábam illetve a farpofám viszont a kezelő orvosom gyógytornára írt mindenféle kontrol...