• Gerincproblemak, gyenge szedulessel jarhat e?ill milyen mozgas,sport sjanlott?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktor Ur/Asszony ,kernem a lelet ertelmezeset es iranymutatast a szintentartasra,sportolasra, kesobbi szovodmenyekre Korism. Jobb karon neha 1-2 ujj zsibbad,ketoldalt bal ill jobb oldalon tarko faj, mostanaban gyenge szedules. Rontgenlelet gerinc: A fiz.nyaki lordosis laposabb.Mers.foku balra konvex torsios scoliosis.II es III.porcres dorsialisan mers.Iv V VI kp fokban beszukult. A C.V ,VII csigolyak teste durva spondylosis miatt trapez alakban deformalt.A Kp.foku kisizuleti es uncarthosis.Az atlason foramen arcuale.Nyaki borda nincs. IV es VI porcres szintjeben ventralisan kisebb nagyobb desmphytak vannak AFiz.hati kyhosis a gerinc kp harmadaban fokozott.mers .foku balra konvex scoliosis a felso es also szakaszon, enyhe jobbra konv.a kp harmadban.a porcresek szamottevoen nem szukebbek.A kp es az also harmad hataran csor es kapocskepzodessel jaro mers.foku spondylosis.A fiz.lumb lordosis csaknem vegig kiegyenesedett. Az LV porcres kartonlapnyira a IV. Kb felere a tobbi porcres mers. beszukult.A lumb szakaszon enyhe jobbra az LS atm.mersekelt de hatarozott balra konvex sclerosis.A csigolyak peremen kisebb nagyobb spondylosisos osteophytak vannak,helyenkent szallagmeszesedessel. A sacrum asszimetrikus allasu. Koszonom valaszukat

        Dr. Puskás Réka válasza a gerinc témában

        Kedves Kérdező! Röntgen lelet értelmezése a következő: A nyaki gerincén kopásos elváltozások látszanak, több porckorongja is kissé már ellapult, a kisízületek és a csigolyák meszesednek. A hátán a görbület fokozott ( tehát hajlott a háta)és gerincferdülése is van.Az ágyéki gerincen az LIV-V porckorong szinte teljesen tönkrement, a többi is kopik. Itt is van gerincferdülés, csigolya meszesedés és szalagmeszesedés. Ezek az elváltozások gerincbetegre jellemzőek.A kérdés, amit feltett, túl messzire vezet és interneten nem lehet válaszolni rá, mert rengeteg minden függ attól, hogy mennyi van-e fájdalma, mennyi fájdalma van, eddig mit csinált ellene, hogyan él és milyen fizikális állapotban van, stb. Általánosságban a szövődmények: várhatók, ha nem végzünk rendes, hosszantartó rehabilitációt, és szükség szerinti orvosi kezelést. Szintentartás: gyógytornával, testtartás kontrollal, munka és szabadidős tevékenységek ergonómiájának áttekintésével lehetséges. Sportolás: személyre szabottan, nem túl nehéz sportot űzhet.. szóval ezt egyáltalán nem lehet megmondani. A mostani panaszaira gyógytorna, fizikoterápia és valószínűleg az óvatos manuálterápia is hasznos lesz. Ön gerincbeteg, és szaksegítséggel végzett rehabilitációra van szüksége. Üdvözlettel, Puskás Réka

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2017. november 18., 10:24; Megválaszolva: 2017. december 02., 13:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: