Fájdalom, gyulladás csökkentése csipő protézis beültetéséig.

Tisztelt Doktor Úr! Kérem, hogy hozzám tartozómnak az előreláthatóan év végén sorra kerülő műtét idejéig szíveskedjen javaslatot adni a fennálló fájdalmak elviseléséhez, valamint a műtét elkerülésére amennyiben bármilyen lehetőség lenne kérem, hogy ismertesse velem. Jelenleg különböző ízületi problémákra javasolt krémeket, kollagén tartalmú tablettákat, porokat használ, - amelyeknek hatását sajnos nem érzékeli. A csípőízület AP felvétel alapján a bal csípő íz végeken kóros eltérés nem látható. Jobb oldalon a csípő íz rés kifejezetten beszűkült, a femurfej íz peremén gallérostophyta van. A fizikális és rtg vizsgálattal igazolható előrehaladott, degeneratív folyamatra, mely belátható időn belül járásnehezítettséget okoz, emiatt jobb csípő protézis beültetés javasolt. 2012.09.20-án már bal térd TEP beültetés történt, ami jelenleg jó helyzetű. A, dereka, a jobb térde valamint a bokája is elviselhetetlen módon fáj, -, ami bizonyára a csípő probléma miatt van, de a fájdalom csökkentésére kell, hogy legyen valami megoldás. Várom és köszönöm mielőbbi válaszát.

Dr. Bogdán Aurél válasza csípőpanasz témában

Vizsgálat nélkül, illetve a dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Ilyen helyzetekben a nem szteroid gyulladáscsökkentők, szteroid injekciók, illetve porcerősítő szerek alkalmazhatóak. Azt, hogy melyik a megfelelő, azt ki kell próbálni. Ebben mindenképpen kezelőorvosa segítségét kell kérnie, mert Ő ismeri igazán a kórtörténetét, illetve minden ember más és más. Természetes módon is javíthatja az ízületei állapotát. Kollagén dús étrend (kocsonya, csülök, köröm, csirkeláb, csirkeszárny) alkalmazása, illetve kerékpározás, úszás javasolt. Fizikoterápia (elektromos kezelés, extensiós kezelés) szintén segíthet a fájdalmak mérséklésében. Mindenképpen kérje ki kezelőorvosa javaslatát.

Megválaszolva: 2016. június 26.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Porcsérülés gyógyítása évek múltán
Tisztelt Doktornő! Évekkel ezelőtt történt egy kis "balesetem": beakadt a cipőm sarka az aszfalton lévő résbe, és amikor léptem volna, egy jó nagyot rántott...
Vállsérülés görkorcsolyázásnál
Görkorcsolyázásnál a bal vállamra estem. Felálltam, hazavezettem az autót. Ez négy napja történt. A sérült karomat fel tudom emelni, de nem tudom teljesen...
Bal csuklo porcsérülése
Kedves Doktor Nő, 6 héttel ezelőtt volt egy balesetem, bal csuklóm sérült meg. Voltam MR vizsgálaton, a lelet: -A TFCC -Palmer 1b osztályú elváltozás...
Csontfájdalom ízületi részen, egész...
Tisztelt doktornő! Édesapámnál hossszabb idő után került diagnosztizálásra magas vércukorszint (19). A látás már korábban megromlott, ott szemi erekben...
Nyaki fájdalom
Sarkantyú és talpi bőnye gyulladás