Súlymellény

Tisztelt Doktor Úr! Egy olyan kérdéssel fordulok Ön felé, hogy küzdősport edzéseinken rendszeresen (heti 3-4 alkalommal) szoktunk súlymellényben edzeni. Ezek a mellények 50 Kg-ig szerelhetők súllyal. Így szoktunk különböző gyakorlatokat (fekvőtámasz, húzódzkodás, tolódzkodás) végezni. Az lenne a kérdésem, hogy fekvőtámasznál nem lehet ártalmas a gerincnek, vagy bármi másnak, ha vízszintesen nyomja a hátamat a súlymellény?, Amit még fontos tudni, hogy a terhelés egyenletesen oszlik el a mellényen, és így a felsőtesten is, és szép fokozatosan használunk nagyobb súlyt, ahogy hozzá erősödünk. Nincs semmilyen panaszom, de azért gondoltam, hogy megkérdezem. Hosszútávon is az egészség a legfontosabb. Köszönettel: Máté

Dr. Bogdán Aurél válasza súlymellény használata sportoláskor témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A súlymellény viselésének hatásáról illetve ártalmairól csak egy ortopédiai vizsgálat adhat pontos véleményt, ezért javaslom keressen fel egy ilyen szakrendelést, ahol a vizsgálatok eredménye alapján kaphat megfelelő választ kérdésére.

Megválaszolva: 2016. május 18.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Porcsérülés gyógyítása évek múltán
Tisztelt Doktornő! Évekkel ezelőtt történt egy kis "balesetem": beakadt a cipőm sarka az aszfalton lévő résbe, és amikor léptem volna, egy jó nagyot rántott...
Vállsérülés görkorcsolyázásnál
Görkorcsolyázásnál a bal vállamra estem. Felálltam, hazavezettem az autót. Ez négy napja történt. A sérült karomat fel tudom emelni, de nem tudom teljesen...
Bal csuklo porcsérülése
Kedves Doktor Nő, 6 héttel ezelőtt volt egy balesetem, bal csuklóm sérült meg. Voltam MR vizsgálaton, a lelet: -A TFCC -Palmer 1b osztályú elváltozás...
Csontfájdalom ízületi részen, egész...
Tisztelt doktornő! Édesapámnál hossszabb idő után került diagnosztizálásra magas vércukorszint (19). A látás már korábban megromlott, ott szemi erekben...
Nyaki fájdalom
Sarkantyú és talpi bőnye gyulladás