foraminalis stenosis

Kedves Doktor úr! 2 éve 4. alkalommal bal oldalon becsípődik a derekam, fáj, zsibbad a lábam és kb 2 hónap után tulajdonképp gyulladáscsökkentők hatására elmúlik. Hajolni, menni, bárhogy, mindent tudok csak a fenti tünetek. Nem gyógytornáztam... Leletek: CT -LIV discus körkörös protrusio, mely a gerinccsatornát és a forameneket kissé szűkíti. MR szintén ez. Orfiban csak tornát javasoltak. Eddig nem esett szó műtétről, most sem, de most azt mondta egy doktor, hogy meg fog érni a műtétre...sérvem nincs, akkor mi ez, így nem értem. Ezt kötelezően meg kell majd műttetnem "csavarozással"? Mikor? Megijedtem ettől.Eddig senki nem mondta, hogy erre számítsak.Jelenleg nem javasolt műtétet. Köszönöm! üdv.Éva

Dr. Bogdán Aurél válasza porckorong kiboltosulás témában

Vizsgálat nélkül, illetve a CT felvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A leírás alapján kiboltosulás van a porckorongon, de kiszakadva nincs. Ez az állapot azonban romolhat, főleg teher cipelésre, erős fizikai igénybevételre. Mindenképpen kímélni kell a derekát, illetve rendszeresen kell idegsebészeti kontrollvizsgálatokra járni, hogy időben észre vegyék a romlást és ha szükséges műtétesen beavatkozhassanak. Azt, hogy mikor lesz szükség a műtétre előre nem lehet látni. Minnél jobban kíméli magát, annál később.

Kérdés: 2016. április 05., 21:22 ;Megválaszolva: 2016. április 06., 22:32
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Velőűrszegezés után fém...
Gerincsérv műtét után
Kétirányú gerinc röntgen
Javaslat porcerősítő készítményre
Mi lehet a lábujjfájdalom oka?