Teniszkönyök

Tisztelt Doktor Úr! Fél éve kezdődött a könyökfájdalmam, amire kaptam gyulladáscsökkentő tablettát, majd mivel nem segített szteroid injekciót a könyökömbe. Pár hétig úgy tűnt rendben van, de megint kiújult a fájdalom. Olyanyira, hogy naponta többször már jegelnem kellett - az kicsit le is vitte a gyulladást. Az ortopédián rtg. besugárzást javasoltak, de én kicsit tartok ettől (a lehetséges mellékhatások miatt) . Tudna-e javasolni valamilyen már gyógymódot és ha igen, azt milyen módon és helyen tudom elvégeztetni? Köszönettel, Szabóné Nikolett

Dr. Bogdán Aurél válasza teniszkönyök kezelése témában

A teniszkönyök kezelésében a gyakorlatomban az alábbi algoritmust szoktam követni. Első körben a gyógyszeres kezelés, illetve nyugalomba helyezés (akár gipsz felhelyezésével) , ha ez nem használ, akkor Én is a szteroid injekció adását szoktam javasolni. Ha ez sem vezet eredményre, akkor a következő lépés a műtét! A besugárzást nem szeretem, nem is szoktam ajánlani.

Kérdés: 2016. február 02., 09:10 ;Megválaszolva: 2016. február 04., 23:10
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
MRI kiértékelés
Három hete kificamitottam a...
Derékprobléma - MR vizsgálat
Lelet értelmezése
Deréktáji röntgen felvétel
Tisztelt Doktor úr, Doktor nő! 21 éves nő vagyok. Múlthét hétfő óta annyira fáj a derekam, hogy sem ülni, sem állni, sem sétálni nem jó....