Nyaki gerinsérv műtéti rehabilitáció

Üdvözlöm! 8 napja volt nyaki porckorong sérv műtétem. Be lett helyezve egy inplantátum. Doktor Úr azt mondta, hogy mivel nagyobb volt a csigolyák, deformitása, így nagyobbat kellett behelyezni, nyilván az én anatómiai viszonyaimat figyelembe véve. Műtét előtt kérdeztem a doktor urat, hogy mikor dolgozhatok a beavatkozást követően. Említettem neki, hogy hímzéssel és varrással foglalkozom.Ő azt mondta, hogy kb 2 hét múlva. Gyógytornára vonatkozóan nem kaptam információt. Most még mindig eléggé fájnak a csigolyáim és a nyaki izmaim. Nem tudom, hogy csak én vagyok e nyűgösebb az átlagnál, vagy nem csinálok valamit jól, de valahogy nem érzem úgy, hogy hamarosan újra dolgozhatok, pedig mindenem a munkám. Szeretnék tanácsot kérni, hogy mit és hogyan tegyek a tökéletes és mielőbbi gyógyulás érdekében. Valamint azt szeretném kérdezni, hogy mit tegyek a fent említett kézműves tevékenység közben, hogy ne újuljon ki újra a gerincproblémám. Segítségét előre is köszönöm: Andrea

Dr. Bogdán Aurél válasza nyaki porckorong sérv műtét témában

Vizsgálat nélkül, illetve a dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Sajnos az Ön munkája nem kedvez a nyaki panaszainak. A műtét után 2-3 héttel fokozatosan visszatérhet a hímzéshez, de arra számoljon, hogy a tartós kényszertartás miatt visszatérhetnek a fájdalmak, illetve tekintettel arra, hogy Ön még fiatal az évek alatti kiújulás sem zárható ki. Beszélje meg kezelőorvosával a következő kontrollvizsgálaton, hogy a látott anatómiai viszonyok és a beültetett implantátum mellet folytathatja-e korábbi tevékenységét vagy nem, illetve ha igen, milyen segédeszközt tud Önnek javasolni.

Megválaszolva: 2016. január 29.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Csípő porckopás kísérleti gyógyszer?
Kedves Annamária, közepes szintű porckopás van a csípőmben amelyet konzervatívan kezeltetek (mozgás, nyújtás, úszás, kollegén, PRP injekció, stb.). Láttam...
Gerincferdülés kamasz fiúnál
Kedves Doktornő! Fiam Rtg lelete: Vizsgálatok: 2 ir. C + TH gerinc+ SI betekintő felv. C-gerinc 2 irány: A lordosis íve szabályos. A csigolyatestek...
Vállropogás
Tisztelt Doktornő! Az utóbbi pár hétben (talán 1.5 hónapra visszamenően) azt vettem észre, hogy a jobb vállam ropog karkörzésnél és időnként ezután fáj is. A...
Jóga Csontritkulás
Tisztelt Doktor Nő! 2023. május 05-én voltam csontsűrűség vizsgálaton. Gerinc: -0,9; Combcsont: -2,5 BMD: 0,570 Magas Frax érték: 11%. 6,2% - 10 év Azt...
Derékfájdalom, csigolya hasadék
Tisztelt Dr. Puskás Réka! Folyamatosan jelenlévő, mindig ülő vagy hajoló, emelésnél intenzívebb, végtagokban nem kisugárzó, derékfájdalmaim vannak, egy...
Csuklóízületi porckopás kezelése
Üdvözlöm! Nagyjából 2 éve egy túlerőltetést követően nagyon megfájdult a kezem leginkább az ujjaim majd hónapok múlva javult a fájdalom, de sosem tűnt el...