• gerincproblémás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorur /Doktorno 34 éves férfi vagyok.a lapockáim kozt a 9-es és a 10-es csigolyám kozott nincsen porc a rontgenfelvételen látni, hogy a csigolyák kozotti rés minimális, csigolyákon pedig csontos peremek, kinövések, csőrök(spondylophytak) vannak.Egész nap szuro fájdalmat érzek (kés szurásos fájdalomhoz hasonlitanám) a csigolyámban és a lapockáim alatt és a hátizmom befeszul erre a fájdalomra plussz maga az érzés idegessé, feszulté és frusztrálová tesz és a hátam még jobban befeszul. Azt figyeltem meg ha bármit csinálok ( tanulok, eszek, telefonálok, mosogatok) jobban befeszul és jobban fáj, de ha az ágyban fekszek akkor nem érzek semmi fájdalmat a hátamban és ha discoba elmegyek, egész este táncolok iszogatok mértékkel alkoholt lazulok akkor se fáj. Egész életemben feszengtem gyerekkoromban beszédhibás voltam (dadogtam)és szociálfobiás ezálltal, de azt kinottem.3 éve érzem ezt a feszengést amiota az exemmel laktam kulfoldon és eggyutt is dolgoztunk (takaritoi munkát)csináltunk.Szinte egész nap eggyutt voltunk (uvoltozés, ordibálás, veszekedés, egésznapos feszengés, idegileg kikészultem mellette) de eleinte a csigolyám nem fájt csak a hátamban bele állt az ideg egész nap és egyre erosebben az évek elteltével. A csigolyám meg a lapockám recseg ropog 2 éve. Attol félek hogy ez csak rosszabb lessz ha nem találok rá megoldást, akár le is rokkanhatok , egy ordogi kornek látom ezt a betegséget és egyre rosszabbnak. Alapbol egy feszult tipus vagyok, robbanékony és hamar ideges tipus de ezzel a betegséggel még jobban az lettem. Olyan mint ha belém égett volna ez az egésznapos feszult állapot. A hátam reflex szeruen mindig befeszul ilyenrol még nem hallottam. A segitségét szeretném kérni hogy mi erre a megoldás és hogy mind ezt a stressz okozta, és a mostani befeszulés idegalapon jon a hátamba vagy a hátizom reflekszszeruen befeszul a porckorong kopás végett, és hogy, hogy lehet ebbol az ordogi állapotbol kijonni, A válaszát és segitségét elore is koszonom. Udv; gerincproblémás

        Dr. Bogdán Aurél válasza a gerincprobléma témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A megfelelő diagnózishoz szükséges lenne még néhány vizsgálat. Az biztos, hogy panaszait okozhatja a gerinc kopásos, gyulladásos elváltozása és pszichés komponens is egyaránt. Keressen fel egy ortopédiai, idegsebészeti és egy pszichiátriai szakrendelést is. Az elvégzett további vizsgálatok eredményezhetnek pontos diagnózist és megfelelő kezelést.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2016. január 18., 20:18; Megválaszolva: 2016. január 18., 22:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! KB 4 hete napi rendszerességgel fáj a bal térdem! Nem nagy fájdalom, inkább csak kicsi zavaró jellegű! Voltam vele ultrahangon, melyet mellékelten megküldök! Az lenne a kérdésem, hogy mennyire sürgős megműtteni a térdem,...
        Pár hónapja a jobb fel karom hol időszakosan hol folyatosabban éjjel és nappal is fáj és fajdogal. Rendszeresen jártam edző terembe, gondoltam erősíteni kell a felső testemet, szakmai edzővel. De a fájdalom azóta se csökken. Szedek porc és...
        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! 86 éves Hozzátartozóm márciusban elesés következtében csípőtáji törést szenvedett. Diagnózis: S7210 Fract. Rev. Pertrochanter fem l.d. Lelet: Medence ap. jobb csípő 2 ir. /2019.03.20./: Bal oldalon az...
        Egy évvel ezelőtt csípőprotézis műtétem volt. Azt szeretném kérdezni, hogy van egy masszázsfotelem, használhatom-e azt egyáltalán? erre a kérdésre még nem tudtam választ kapni, csak bizonytalant. Válaszát előre is köszönöm! Éva
        Tisztelt Doktornő! Több mint egy féléve nagyon fáj a csípőm , néha úgy érzem mintha kiugrana, máskor teljesen tünetmentes. Túlsúlyom nincs 176cm/61kg. Voltam a panaszommal doktornál, aki azt mondta hogy a semmi probléma a tavaly nyáron...
        T.Doktornő, Bak lábam fáj (külső fele) és a talpam külső íve enyhén zsibbad. Néha keresztcsonti fájdalmam is van. Csináltattam MRt, ezt csatolom. Mit tanácsol? Köszönöm a válaszat. T. RG L-S gerinc MR natív vizsgálat: Coronalis síkú...
        Tisztelt Doktornő! Fuvolatanárnő vagyok. 3 éve kezdődtek az egészségügyi problémáim, melyek miatt az egyetemet is halasztanom kellett annó. 2016 júliusában ínhüvelygyulladást diagnosztizáltak mindkét kezemben a sok gyakorlástól. Miután...
        Februárban teljes külső bokaszalag szakadást állapítottak meg és lehet még a középső is mert instabil a bokám plusz vagy porc vagy csont is letörhetett mert minden befele fordításnál kattan a bokám.4 hétig légpárnás sínt viseltem most...
        Jó napot kívánok! 3-4 évvel ezelőtt súlyzós edzést követően egy rosszul végzett nyújtáskor oldalirányban magam felé húztam az alsó lábszárat és egy roppanást éreztem a jobb térdemben. Akkor komolyabb problémát nem tapasztaltam, 1...
        Térdproblémám orvoslásához artroszkópiás térd műtét lenne szükséges (közel három éve már volt egy meniscus műtétem, de sajnos ismét fájdalommal jár a gyaloglás), ahol a korábbi műtét zárójelentése, a legutóbbi MR és a panaszok...