Részleges bokaszalag szakadás rehabilitáció

Tisztelt Doktor úr! OKtóber 10-én szenvedtem részleges bokaszalag szakadást sportolás közben, a külső boka nyílt meg 23 fokban. Másfél hét pihentetés-borogatás után 5 hét soft cast rögzítő következett. Ennek levétele után azt a tanácsot kaptam az orvosomtól, hogy ha a boka a saját tartományában fájdalommentesen tud mozogni, akkor elkezdhetem a mozgást, a rehabilitációt. Mivel ez így volt kb. 4 héttel a levétel után elkezdtem mozogni (kocogás, kisebb szökdelések) Fájdalom továbbra sem volt és a megfelelő mozgástartomány is megmaradt, viszont mostanában forgatásnál olykor kisebb kattogást hallok (összeérhet a csont gondolom) Azt szeretném kérdezni, hogy ez mennyire általános és hogy mi a teendő ilyenkor? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Fehér Ferenc

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza bokaszalag szakadás után témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Ha a kattanás nem jár fájdalommal, jó a mozgás is, és nem érzi az ízületet instabilnak, akkor aktívan használhatja a végtagját. A kattogás sérülések után, de anélkül is lehet normális. Ha tartósan megmarad, azért később mutassa meg egy ortopéd, vagy baleseti sebész szakorvosnak.

Kérdés: 2016. január 06., 14:07; Megválaszolva: 2016. január 08., 15:00
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Régebbi sérülés
Üdvözlöm! Tavaly ilyenkor szánkózni voltunk a gyerekekkel, egy meredek részen nagy sebességgel nekicsapódtam combbal egy fának ami rettenetesen...
Nyaki gerinc és szemészeti...
Kb. 3 éve küzdök nyak fájdalommal, ami kisugárzik a karba és a lapockaba is. Néha érzem, hogy erről megfajdul a fejem is. 2 éve készült egy nyaki...
Izületi panasz
Tisztelt Doktor Nő! Pár hónapja hallok egy fura hangot törzsfordítás közben. Ez a hang csukott szájnál kevésbé érzékelhető de nyitottnál még...
Nyaki gerinc - szédülés
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Szeretném a segítségét kérni nyaki MR leletem értelmezéséhez, illetve érdeklődnék, hogy a panaszok alapján...