vápacsere

Tisztelt Doktor Úr! Mindkét oldalon csípőprotézissel rendelkezem. 1991.nov. és 1995. május a két mútét időpontja. Nagyon szerencsés vagyok, mert közel 20 évig kifejezetten csípőproblémáim nem voltak. Az elmúlt évben mozgásszervi panaszaim állandósultak, majd az 1995-ös protézisem vápakilazulását diagnosztizálták. Műtéti várólistán vagyok, vápacsere a tervezett műtét. A műtétről, az azt követő rehabilitációról, a várható gyógyulási időről szeretnék tájékoztatót kérni. Válaszát megköszönöm. Tisztelettel: Nagymama

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza csípőprotézis csere témában

Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen felvétel és a korábbi dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A beültetett protézis típusától, az alkalmazott műtéti technikától, az izomzat jelenlegi állapotától is függ, hogy milyen revíziós műtétre van szükség, milyen típusú protézist lehet beültetni és ezektől függ a rehabilitáció ideje is. Általánosságban ennyi idő elteltével nem csak a vápát, de a fejet és a szárat is cserélik a csont és izomzat állapotának megfelelő típusúra. A műtét ideje hosszabb, mint az első beavatkozásé, nagyobb valószínűséggel léphetnek fel váratlan helyzetek, pl eltörik a combcsont. Gyakran szükséges a műtét során vérátömlesztés is. A rehabilitáció általában 4-6 hét. A teljes terheléssel történő végtaghasználat leggyakrabban a 3. hónap után lehetséges. Pontos választ az operáló orvosától kaphat, aki ismeri a rendelkezésre álló és szükséges paramétereket.

Kérdés: 2015. december 25., 20:13; Megválaszolva: 2015. december 29., 17:33
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Mi okozhat erős lábujj fájdalmat?
Csontritkulás
Gerincfájdalom
Tisztelt Doktornő! Pár nappal ezelőtt a reggeli ébredés után nagyon merevnek éreztem a nyakam, ezért a fejemet mozgattam jobbra-balra, ami után...
Régebbi sérülés
Üdvözlöm! Tavaly ilyenkor szánkózni voltunk a gyerekekkel, egy meredek részen nagy sebességgel nekicsapódtam combbal egy fának ami rettenetesen...
Nyaki gerinc és szemészeti...
Kb. 3 éve küzdök nyak fájdalommal, ami kisugárzik a karba és a lapockaba is. Néha érzem, hogy erről megfajdul a fejem is. 2 éve készült egy nyaki...