Lábtörés mellet edzeni

Tisztelt Doktor úr! 1 hete eltörték a sípcsontom egy közúti balesetben. Rólam tudni kell, hogy mindig nagyon sportos voltam, és nagyon nehéz kibirni a semmittevést. Az lenne a kérdésem, hogy 1-2 hét múlva végezhetnék-e olyan edzést amihez a lábamnak nincs köze, viszont rendes erősítő edzés nem csak gyógytorna. Például gondolok én arra, hogy mondjuk karhajlítást végzek egy kézisúlyzóval stb. olyanok amik egyáltalán nem terhelik a lábamat. Tehát, hogy a megemelkedett vérnyomás stb. edzéssel járó dolgok, ártanak-e a gyógyulásonak. Természetesen ezek sokkal egyszerűbb edzések lennének mint amiket a sérülésem előtt végeztem, inkább csak átmozgató jellegel, hogy ne sorvadjanak el, ne gyengüljenek el az izmaim, ne kelljen teljesen előröl kezdeni a testépítést. Remélem, jó hogy magát kérdeztem, magát találtam a leginkább ehez értő orvosnak az oldalon. Válaszát előre is köszönöm. Boldog Karácsonyt és Szerencsés Újévet kívánok.

Dr. Bogdán Aurél válasza szárkapocs csont törés és az edzés témában

Vizsgálat nélkül és a dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Elvileg minden olyan edzés, ami nem terheli az alsó végtagot nyugodtan végezhető. Azt nem írta meg, hogy gipszet, vagy valamilyen rögzítőt kapott-e? Ha gipszben van, várja meg a járógipsz felhelyezését. Ha csak rögzítőt kapott, akkor a 3-ik héttől edzhet. Fontos, hogy az alsó végtagját ne terhelje.

Kérdés: 2015. december 23., 12:49; Megválaszolva: 2015. december 23., 21:57
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Ágyéki gerincbetegség...
Kedves Doktornő! Férjem (48 éves) problémájával fordulok Önhöz. Hónapok óta tartó bal láb zsibbadással, és fájdalommal küzd, ami egyre...
Hátfájás a jobb lapocka alatt
Visszatérő térdpanasz
2018 májusában a bal térdem artoszkópiája alkalmával egy darabot levágtak a leszakadt meniszkuszból és a combcsonton kopást...
Hát-, fej-, mellkas fájdalom
MR - Nyaki gerinc vizsgálati eredmény...
MR - Nyaki gerinc vizsgálati eredmény: MR eredményem és tudni szeretném pontosan mit is jelent? Mi a következő lépés? Orvoshoz 10 hét múlva...