térdsérülés

> Tisztelt Doktor Úr! Október elején térdsérülést szenvedtem, a jobb lábam > csúszott, a bal fennakadt, és kifelé tekeredett. A bal térdem sérült, a > térdkalács jobb oldalán érzem a fájdalmat, kezdett javulni egy kicsit, de > elmentem dolgozni, és most már a lépcsőn sem tudok felmenni, és > sántitok.Orvosnál voltam sérüléskor is, és most is, a javallat nem szteroid > gyulladáscsökkentő, fizikó terápia. Az a baj a gyomrom nem birja ezeket a > gyógyszereket, szeretném megkérdezni, h önnek mi a véleménye, itt küldöm az MRI > eredményt: > > A medialis tibiacondylus dorsalis pereme mentén subchondralisan csontoedema, > a kortikális felszínen diszkrét subchondralis fractura vonal igazolható. Az > ízfelszínen számottevő impresszió jel nem ábrázolódik.Diszkrét csontoedema a > medialis femurcondylus medialis perem mentén is látszik, ugyanitt a > peremszéleken kis meszes felrakódások is vannak. A medialis tibio-femoralis > kompartmentben és a patella lateralis ízfelszínén a porcban jelzavarok és > elvékonyodás igazolható. > A meniscusokon szakadás nem igazolható. A keresztszalagok és az > oldalszalagok épek. Az ízületben kevés folyadékgyülem van. > A ligamentum patellae és a quadriceps ín ép. > > Vélemény: > A medialis tibiacondylus dorsalis peremén csontcontusio, kis kiterjedésű > subchondralis fractura. > Mérsékelt chondropathia. > Meniscus szakadás nem igazolható. > > Előre is köszönöm a válaszát, üdvözlettel

Dr. Bogdán Aurél válasza térdsérülés utáni fájdalom témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Az MR alapján, illetve azt figyelembe véve, hogy lassan 2 hónapja nincs jelentős javulás Én ízületi tükrözést (arthroscopia) javasolnék, mely során tényleges át lehet nézni az ízületet és az esetleges porcsérüléseket is el lehet látni. Addig is valamilyen porcerősítő-ízületi folyadék összetétel javító gyógyszert lehetne szedni, illetve kenőcs formájában használjon nem szteroid gyulladáscsökkentőt. Keressen fel egy baleseti vagy ortopédiai szakrendelést panaszával és a leletekkel!

Kérdés: 2015. december 18., 17:45; Megválaszolva: 2015. december 19., 22:36
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Ágyéki gerincbetegség...
Kedves Doktornő! Férjem (48 éves) problémájával fordulok Önhöz. Hónapok óta tartó bal láb zsibbadással, és fájdalommal küzd, ami egyre...
Hátfájás a jobb lapocka alatt
Visszatérő térdpanasz
2018 májusában a bal térdem artoszkópiája alkalmával egy darabot levágtak a leszakadt meniszkuszból és a combcsonton kopást...
Hát-, fej-, mellkas fájdalom
MR - Nyaki gerinc vizsgálati eredmény...
MR - Nyaki gerinc vizsgálati eredmény: MR eredményem és tudni szeretném pontosan mit is jelent? Mi a következő lépés? Orvoshoz 10 hét múlva...