térd-protézis?

Tisztelt Doktor Úr! A mellékelt vizsgálati lelet alapján már csak a térdprotézis beültetése az egyetlen lehetséges megoldás? Nincs egyéb lehetőségem?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térdkopás témában

Pontos válaszhoz nem elegendő az MR lelet. Fontos lenne a képeket is látni, illetve hagyományos röntgen felvétel és fizikális vizsgálat is szükséges lenne. A lelet alapján valóban súlyos fokú porckárosodás alakult ki a térdében, de van félhold alakú porc szakadása is, ami nagy fájdalmat tud generálni, akár csak a súlyos fokú porcelhalás. Mindenképpen szükséges a térdprotézis beültetése az Ön esetében, de nem biztos, hogy most, azonnal. Lehet, hogy egy ízületi tükrözéssel (arthroscopia) ki lehet takarítani annyira az ízületet, hogy utána injekciós és gyógyszeres kezeléssel 1-2 évvel ki lehet tolni a protézis beültetés időpontját. Ha az MR képeket és a röntgen el tudja nekem juttatni, akkor pontosabbat tudok mondani. Ha nem laknak messze Debrecentől és el tud jönni, akkor szívesen megvizsgálom és elmondom a lehetőségeket is!

Kérdés: 2015. december 08., 09:23; Megválaszolva: 2015. december 08., 17:47
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
MRI lelet értelmezése.
Mk. csípőízület MR vizsgálata, natív: a femurfejek centrális helyzetűek. Necrosisra típusos eltérés egyik oldalon sem látható. A jobb...
MRI lelet értelmezése.
Gerinc MRI vizsgálata: a lumbalis lordosis íve kiegyenesedve. Az L.V. csigolya részben sacralisalt. Az ábrázolódó gerinc szakaszon jelentős...
Izomrángások
Tisztelt szakértő! Több hónapja érzem, de legutóbb mintha erősödne egy kicsit a gyakorisága annak, hogy időnként (napi 5-10 alkalom) valamely izmom...
Mi okozhat erős lábujj fájdalmat?