• Piriformis szindróma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Megállapították, hogy piriformis szindrómám van, a magyarázat szerint a körteképű izom gyulladása miatt nyomja az ülőideget, ezért emeléseknél fáj a jobb farizmom tájéka. Nem járok kezelésekre, nyújtást javasoltak ezt szoktam végezni hetente pár alkalommal. Mennyi idő amíg teljesen rendbe jön és terhelhetem? Mivel gyorsítható a folyamat?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a piriformis szindróma témában

        A dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Ha tényleg piriformis szindrómája van, akkor a pihentetés mellett nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer alkalmazása szükséges. Ha ez nem használ, akkor mérlegelendő a szteroid adása is, esetlegesen műtét is szóba jöhet.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2015. október 29., 23:03; Megválaszolva: 2015. november 01., 15:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Szakértő! Panaszaim tavaly nyáron kezdődtek; hosszú ideig jobb vállon cipelt 4 kilós táskától,melyet azóta hátizsákra cseréltem. Ülőmunkát végzek, a nyak-váll övem elég feszes. (Akkor fej nyilallás is volt és forgó jellegű...
        Tisztelt Doktor Úr! 10 éves lányomnak térd rtg kapcsán derült fény a combcsont alsó harmadában egy 75x23mm-es nem osszifikáló csontfibromára(arra utalhat)A csont széli része már enyhén deformált,az elváltozás többrekeszes.Nyomásra enyhe...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Körülbelül 3 hónappal ezelőtt erőteljesebb lábtorna következtében combtőnél azonnali fájdalommal kísérve izomrándulast szereztem amit igazoltak ultrahangos vizsgálat során, valamint ödémát állapítottak...
        Tisztelt Doktornő! A derekem már régóta fáj,de 2 hónappal ezelőtt a fájdalmat már a csípőmben,és a jobb lábamban egészen a térdemig éreztem,illetve gyulladásos tüneteim lettek,mozgás közben,vagy cipekedés,erőltetés hatására úgy...
        üdvözlöm orsócsont proximális végének kisebb törese történt 1 Hete! ... szerencsére nem kell begipszelni... 1 hónap múlva kontroll, röntgen és funkció ell. karbehajlításos torna lett javasolva.... ezzel lenne a kérdésem... alap...
        2018 májusában meniszkusz-szakadás miatt miatt arthroscopiát végeztek rajtam, melynek során a medialis meniscus hátsó szarvának korábban korárfül szerű, a műtét időpontjára lebenyessé degrarálódott szakadását találták, a szakadt...
        Kedves Dr.Nő!...28 éves nő vagyok...két gyermekes anyuka... Évek óta fájnak a lábaim (nem napi szinten fájt eddig).. nem tudom eldönteni hogy most csak a lábam fáj vagy a csontom...sajnos nagyon nem bírom már kenegetem fájdalomcsillapító...
        A mai röntgenfelvételem mellé ezt a magyarázatot kaptam: "A rés medialisan több mint a felére beszűkült. A peremeken felrakódások vannak. Az eminentiák kihegyezettek. /bal térd/" Legyen szíves elmagyarázni, hogy mit jelentenek ezek a sorok...
        Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem,hogy izomhúzódásom van?Megfáztam és köhögés következtében a jobb oldalon a bordáknál iszonyú fájdalmat éreztem,érintésre is.Szinte köhögni sem tudtam vagy nagyon nehezen.Elmentem röntgenre és ott...
        Tisztelt Doktor úr/hölgy! 2019 December közepén eltört a III. és a IV. kézközépcsontom. A III.-nál elmozdulással. Ezért tűződrótokkal rögzítették. Összesen 7 hetet volt gipszben a kezem. Azóta gyógytornára járok, s otthon is...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfiak és inkontinencia
        Nem kizárólag a nők problémája, gyakran előfordul a férfiaknál is.
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Infografika és videó
      • Hirdetés