Artrózis fellángolásának házi kezelése

Kedves Doktornő, A karjaimban-vállaimban időnként, főleg nyáron, klíma és huzat hatására fájdalom és mozgásbeszűkülés jelentkezik, aminek a diagnosztizált oka osteoarthrosis, és igen régre nyúlik vissza. Jelenleg is egy ilyen fellángolásos szakaszban vagyok, körülbelül 2 hete, és egyelőre sem diklofenákkal, sem ibuprofénnel nem sikerült javuló pályára állítani a fájdalmat/gyulladást. Két kérdést szeretnék ezzel kapcsolatban feltenni Önnek: 1) Két éve a bal csuklónál megjelenő fájdalomra, amit kérdőjelesen izületi gyulladásként, esetleges arthorsisként diagnosztizáltak, 15 mg-os Movalis tablettát kaptam. Azt szeretném kérdezni, hogy jelen esetben az osteoarthrosis kezelésére elkezdhetem-e szedni a megmaradt 10 tablettát napi fél tablettával, amiből még éppen kijön egy három hetes kúra, és ha igen, akkor ezalatt az idő alatt milyen hatóanyagú és formájú fájdalomcsillapítóval tudnám csillapítani a fájdalmat? 2) Javallott-e, és milyen mennyiségben a mellúszás ilyen fellángolásos időszakokban? A becsület kedvéért pár naponta megpróbálkozom vele, és amíg a vízben vagyok, nem is rossz, sőt szinte kellemes, de negyedórával később erős fájdalom jelentkezik. Tulajdonképpen akkor megyek úszni, ha egy kicsit csillapodik, és úszás után visszaesek a pár nappal korábbi állapotba. Lehet, hogy nem kellene úsznom 1-2 hétig? Üdvözlettel, G

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza vállfájás témában

Kedves Kérdező!

Megpróbálkozhat a Movalis tablettával (ha még nem járt le! ) de szerintem az első 5 napon egész tablettát vegyen be és utána csökkentse félre az adagot. Nem baj, ha nem tart ki 3 hétig. Kiegészítésnek, ha fáj még mindig, paracetamol szedhető, szükség szerint de maximum 4 x 500 mg adagban. Tartsa melegen a vállakat és éjjelre gyulladáscsökkentő krémmel is kenje be.

A mellúszás nem javasolt, szerintem mindenképpen hagyja ki 2 hétig.

Amennyiben nem szűnik meg a panasza, mindenképpen keresse fel háziorvosát mert a szimmetrikus kar/vállfájdalmak miatt legalább egy laborvizsgálatot kell végeztetni.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2015. szeptember 11., 19:31; Megválaszolva: 2015. szeptember 14., 14:48
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Erős vállfájdalom és hajhullás...
Tisztelt Dr.úr/Dr.-nő Kb.5-6 éve a munkakörömből kifolyólag (cipekedés) elég erős vállfájdalom jelentkezett, amely a vállmozgását is...
Vállfájdalom
Tisztelt Dr.Úr/Nő! A vizsgálat előtt 1 hónappal edzőmérkőzést játszottam. Nagyon hideg volt, fagy pont alatt. Mérkőzés közben ráestem a...
Hogyan enyhithetnem a jobb vallam...
A tavaly oktoberben kezdodott, elinte ejjel fajt a jobb vallam, ha rafekudtem, akkor nem, csak ha fordultam a bal oldalamra. Novemberben elmentem a csaladi...
Vállfájás rándulás után
2008-ban a jobbkarom megrándult. A kezelő orvos több féle fizikoterápiás kezelést írt elő. Biztosan segített, de lassan egy megmagyarázhatatlan...
Vállfájás két hónapja, sok...
Válam fáj 2 honapja, nem, ütőttem be.Nemtudom mért. Már aludni is aligtudok.Sokat számitogépezek (azért? ) +terhelő? .De párnapja nem, de ugyanugy...