Vállfájdalom

Tisztelt Dr.Úr/Nő! A vizsgálat előtt 1 hónappal edzőmérkőzést játszottam. Nagyon hideg volt, fagy pont alatt. Mérkőzés közben ráestem a vállamra, bár nem éreztem semmit. Aznap 3 mérkőzésünk volt és az utolsó mérkőzésünk előtt kezdtem érezni, hogy ha fejem fölé emelem a kezem, akkor nagyon fáj a vállam. A következő napon olyan érzés volt, mintha laza lenne és kiugrana, kattogna a vállam. Ez után szedtem gyulladáscsökkentőt, majd mentem el vizsgálatra. A bal vállamról készült MR vizsgálat. Az acromioclavicularis ízület szabályos. A rotátorköpeny folytonossága megtartott, jelenintenzitása eltérést nem mutat. A labrum jól azonosítható, distalisan a labrum körül minimális folyadék felszaporodás figyelhető meg. A látott elváltozás a korábbi sérülés következményének tartható. A bicepsz ín lefutása szabályos, körülötte számottevő folyadék felszaporodás nem látható. az ízület körüli bursában folyadékgyülem nem ábrázolódott. Az ábrázolódott csontok szabályos jelintenzitásúak. Az ízület körüli lágyrészek kóros jelintenzitás eltérés nem mutatnak. Vélemény: A labrum körül distalisan látott kevés folyadék felszaporodás a korábbi sérülés következményének tartható. Kérdésem az lenne, hogy ettől lehet az, ha ellazítom a karom, akkor egyes mozdulatoknál a vállam közepén belenyilal és olyan érzés, mintha kiugrana? Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza vállfájás témában

Vizsgálat nélkül, illetve az MR felvétel ismerete nélkül (a leírás nem elég) nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján lehet egy lazább ízületről szó, amit maga az MR, UH, Röntgen nem vesz észre, mert ezek egy állapotban vizsgálják az ízületet, míg az instabilitás mozgás közben alakul ki. De egyéb kisebb elváltozások, vagy akár a nyaki gerinc problémája is eredményezhet ilyen tüneteket. Azt javaslom keressen fel egy vállsebészeti vagy ortopédiai szakrendelést, ahol vizsgálatok után pontosabb választ tudnak adni Önnek.

Kérdés: 2014. március 05., 14:03; Megválaszolva: 2014. március 09., 10:08
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Artrózis fellángolásának házi...
Kedves Doktornő, A karjaimban-vállaimban időnként, főleg nyáron, klíma és huzat hatására fájdalom és mozgásbeszűkülés jelentkezik, aminek a...
Erős vállfájdalom és hajhullás...
Tisztelt Dr.úr/Dr.-nő Kb.5-6 éve a munkakörömből kifolyólag (cipekedés) elég erős vállfájdalom jelentkezett, amely a vállmozgását is...
Hogyan enyhithetnem a jobb vallam...
A tavaly oktoberben kezdodott, elinte ejjel fajt a jobb vallam, ha rafekudtem, akkor nem, csak ha fordultam a bal oldalamra. Novemberben elmentem a csaladi...
Vállfájás rándulás után
2008-ban a jobbkarom megrándult. A kezelő orvos több féle fizikoterápiás kezelést írt elő. Biztosan segített, de lassan egy megmagyarázhatatlan...
Vállfájás két hónapja, sok...
Válam fáj 2 honapja, nem, ütőttem be.Nemtudom mért. Már aludni is aligtudok.Sokat számitogépezek (azért? ) +terhelő? .De párnapja nem, de ugyanugy...