nyirokerek sérülése

Kedves Doktor Úr! Idén május végén a bal lábszáramra esett a quad egy borulást követően. Nyílt seb nem volt, sürgősségi vizsgálat szerint zúzódás történt (cont. et haematoma et abrasio cruris I.s.) , törést fizikai vizsgálattal kizárták. Nagyon bedagadt a lábszáram és a lábfejem is, be is lilult. Ez elmúlt, már nem is fáj és nem is érzékeny, de sajnos még most is látható, hogy a bal lábszár és boka vastagabb, mint a jobb. Valamint, ha sokat állok, sajnos picit megdagad, a zokni nyoma is jól látszik. Intenzíven sportolok, triatlonozom. Teljesítményben nem érzek visszaesést, de nagyon zavar, hogy dagad. Háziorvost most meglátogattam, és javasolta hogy menjek vissza a traumatológiára. Szerinte a nyirokerek megsérültek, ezért dagad a lábam. El fog ez múlni? Aggódom, mert már több, mint 2 hónapja történt a dolog... Üdvözlettel,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza zúzódás utáni végtag duzzanat témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján nagy a valószínűsége annak, hogy a végtag keringésében alakult ki zavar a sérülés során. Sérülhetett a nyirok keringés is, de a vénás hálózatot ért károsodás miatt is dagadhat a lába. Mindenképpen célszerű lenne ultrahangos vizsgálat a sérült végtagról, esetlegesen egy Color-doppler vizsgálat is. Addig is használjon Lioton gélt a végtag keringésének javítására, esetlegesen szájon át szedhető flavonoid származékokat. Keresse fel ezek miatt korábbi kezelőorvosát.

Kérdés: 2015. augusztus 05., 16:30; Megválaszolva: 2015. augusztus 08., 15:39
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Térdfájdalom
Kez fajdalom
Milyen sérülésre, betegségre...
Járásnál ülés fekvés mindenhogy...
Lábfej fájdalom