Könyök sérülés, hova fordulhatnék?

Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! 5-6 hete volt egy sportbalesetem, sportolás közben. Egy tornász gyakorlatot hajtottam végre. A gyakorlat közben egy természetellenes helyzetbe kerültem. Húzódzkodást csináltam egy kézzel, és ahogy akaratom ellenére kifordultam a helyes pozícióból még tovább erőltettem a húzást, és a probléma ez volt. Roppant a könyököm és nagy fájdalmat éreztem. (A könyököm belső oldalában) . Befásliztam, majd orvoshoz fordultam. Röntgen felvétel után azt mondták, hogy zúzódás és rendbe fog jönni, 3-4 hét a gyógyulási idő. Nos a karom gyógyult tényleg, de egy- másfél hét után már nem tudtam a karom tovább nyújtani. Egy pontnál megakadt, beszűkült a mozgástartomány. Ez napokkal utána sem javult. Szerencsétlenségemre közeledett egy újabb baleset, rá a zúzódásra két-két és fél héttel. Elestem, méghozzá betonon, rá a sérült kezem alkarjára. Iszonyatos fájdalmat éreztem. Operációra került sor, ugyanis a könyököm külső oldala a baleset következtében eltört. Sikeresen elvégezték az operációt, ennek már 3 hete, fémcsavarokkal rögzítették a levált részt. A gipsz is lekerült, fájdalmaim nincsenek, a karom is mozog, korlátoltan, de továbbra sem tudom kinyújtani. Félek, hogy ez az előző balesetem miatt van, ugyanis a főorvos úr, aki műtött elmondta, hogy a csavarok nem akadályoznak abban, hogy ki tudjam nyújtani a karom. Nem tudom kihez fordulhatnék további kezelésekért, vizsgálatokért, és ebben szeretném az Ön segítségét kérni, hogy hová fordulhatnék most. Csatoltam képet a gyakorlatról, ami a zúzódást okozta. Várom válaszát, Köszönettel V. A.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza csonttörés témában

Vizsgálat nélkül, illetve a dokumentációk ismerete nélkül nem tudok megfelelő választ adni. A kép sem érkezett meg, amit elküldött. Leírása alapján elképzelhető, hogy az első sérülésnél a szalagrendszer olyan sérülést szenvedett, ami nem lett felismerve és gyógyulása során a könyök mozgásának beszűkülését eredményezte. A csonttörés miatti műtét biztosan jól sikerült, de sajnos az ízületek környéki beavatkozások (sikerüljenek is bármilyen jól) eredményezhetnek mozgásbeszűkülést. Én mindenképpen kezelőorvosát keresném fel először, majd rehabilitációs szakorvossal is konzultálnék. Addig is a megtanult tornagyakorlatok végzése, és aktív, de nagy terhelés nélküli végtaghasználat javasolt.

Kérdés: 2015. augusztus 02., 17:55; Megválaszolva: 2015. augusztus 08., 15:25
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
V. Lábközépcsont törés
Eltört az V. Lábközépcsontom, mert sajnos rosszul léptem, tudtam rajta járni csak egy pici fájdalommal járt, bementem a sürgősségire csináltak egy...
Kézközépcsont törés
Jó napot kívánok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy a jobb kezemben kézközépcsont többszörös áll fenn, még a mai nap is és ez tart egészen...
Lábközépcsont törés
Tisztel Doktor Úr/Nő, 2018.05.30-án lépcsőn elbotlottam. 05.31-én diagnózis: Az V-ös metat. distalis felében subcapitálisan jó helyzetű hosszú...
Bokatörés, Lábszártörés utáni...
04.15-én focimeccsen súlyos külső - belső bokatörést, lábszártörést szenvedtem. 05.28án veszik ki az állitócsavarokat, utána jöhet terhelés....
Térdkalács törés
20 éves egyetemista vagyok. Történt, hogy a felmosott padlón szerencsétlenül megcsúsztam és bevertem a térdem egy téglafalba. A térdem megdagadt de...