medencetörés

Tisztelt Doktor Úr! 80 éves édesanyám néhány napja elesett és medencecsont törést szenvedett.Jelenleg csavarokkal húzatják a lábát.Pár napon belül fogják műteni.Kérdésem az lenne, hogy vannak-e kockázati tényezői a műtétnek, illetve bízhatunk-e a felépülésében? Válaszát köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza medence törés témában

A dokumentumok és röntgenfelvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Fontos lenne tudni, hogy a medencét alkotó csontok közül melyik tört, melyik részén és milyen a törés jellege, elhelyezkedése. Ezek ismeretében lehetne pontosabb választ adni. Általánosságban elmondható, hogy a medencén végzett műtétek még fiatal korban is igen magas rizikójú műtétek. Idős korban még fokozottabb a veszély, de ez a megfelelő odafigyeléssel, a jól megválasztott műtéti technikával csökkenthető. Azt is figyelembe kell venni, hogy ha nem operálják meg, a szövődmények (felfekvés, tüdőgyulladás, húgyhólyag és vesemedence gyulladás) ebben a korban magas halálozási rátával járhatnak. A felépülésben mindenképpen bízhatnak. Pontosabb választ a kezelőorvosuk tud adni.

Kérdés: 2015. július 26., 19:27; Megválaszolva: 2015. július 30., 22:22
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokasérülés: Mit jelent?
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok