sarokcsont törés,

jó napot DOKTOR ÚR.4 hete sarokcsont törésem lett, konzervatv kezelést kapok mert nem mozdult el, igaz három helyen tört.de mostmár elég jol van nem puffadt, nem fáj, tudom mozgatni, majd még 2 hét múlva kell mennem elenörzésre, kérdésem, szabad már gyakarolnom a járást, vagy biciklizést, menyire terhelhetem, vagy még nem szabad, a másik nagy kérdésem, amitöl kicsi megijedtem, 2 napja, elkezdett fájni a térdkalácsom, ez normális vagy valami baj van, meg a lágyékomnál lett egy izom csomo ami fáj, ezt a mozgáshziány okozza, vagy valami, baj van, teljesen betartotam az orvos utasitást, azota is feltett lábbal pihenek, és tornáztatom a lábfejem, én ezt az utasitást, kaptam, doktor úr, várom válaszát, elöre is köszönöm, TISZTELETTEL.SZABÓ TIBOR

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza alsóvégtagi elváltozás sarokcsonttörés után témában

Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen felvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Általánosságban elmondható, hogy a sarokcsont törés lassan gyógyul, ezért 4 hét után korai lenne a terhelés. Ezt a röntgen eredménytől függően a 6-8 hét magasságában szoktuk megemlíteni. Ha mindenáron mozogni akar, akkor az úszást tudom javasolni, illetve a szobakerékpározást a legenyhébb fokozaton. A duzzanat oka lehet a tartós pihentetés, gyulladás, esetlegesen trombózis, annak ellené5e is, hogy használ véralvadásgátlót. Mindenképpen keresse fel panaszával kezelőorvosát, hogy egy esetleges ultrahang vizsgálattal pontosabban meg lehet állapítani a pontos okot. Addig is jegelje, kenegesse.

Kérdés: 2015. július 14., 09:02; Megválaszolva: 2015. július 19., 14:33
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Térdfájdalom
Kez fajdalom
Milyen sérülésre, betegségre...
Járásnál ülés fekvés mindenhogy...
Lábfej fájdalom