Szükséges -e műtét

Tisztelt Doktor Úr! A 17 éves lányomat tornaórán érte egy sérülés, mellyel kb.2 hónappal később fordultunk orvoshoz, mivel panaszt nem okozott, fájdalma nem volt, csak kb. 2-3 napig közvetlenül a sérülés után.Ezután már nem fájt neki, csak esztétikailag zavaró. Megrándult a vállizülete.Leírnám Önnek, a leletet amit az ortopédiai szakrendelésen kaptunk: Tip.megjelenő bal oldali sternclavicularis habitualis ficama van amikor vállban a karját abducalja, extendalja. Különösebb panaszt ez nem okoz. A kissé előugró sternalis claviculavég zavaró kissé kozmetikailag.Részleges felmentése javasolt felső végtag intenzív mozgatását igénylő mozgások alól. Dg: Luxatio habitualis sternoclaviculari l.s. A vizsgáló orvosunk egyenlőre nem javasolta a műtétet.Önnek mi a véleménye a műtéttel kapcsolatban, szükséges-e, illetve milyen kockázattal jár a műtét, vagy az esetleges műtét elhagyása? Köszönöm válaszát. Tisztelettel: Magdolna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza váll öv sérülés témában

Vizsgálat nélkül és a röntgen felvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Ha a váll funkciója teljes, fájdalmat nem okoz és csak esztétikailag panaszos, akkor traumatológiailag nem szükséges operálni. Esztétikailag lehet, de a műtéti kockázatot (sebgennyedés, sebgyógyulási zavar, hegesedés) bele kell számolni. Ha viszont korlátozza a váll mozgását, esetleg fáj is, akkor már mérlegelendő a műtét a panaszok erősségétől függően.

Kérdés: 2015. április 29., 11:58; Megválaszolva: 2015. május 03., 11:06
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Térd fájdalom, mr eredmény
Tisztelt Hölgyem! A segítségét szeretném kérni az alábbiakban. 1 hónapja hiarulon savas injekciót kaptam a térdembe. Azóta is fáj, szúr. Voltam...
Talán lehet hátha.
Jó napot kívánok. Dióhéjban,röviden mondva,írva.Bármilyen gerinchez kapcsolódó elváltozás,gondolok...
Miért fáj a bal felkarom
Üdvözlöm! Azt szeretném tudni, miért fáj a bal felkarom már több, mint fél éve. Akkor még csak hátmosáskor hasított bele a fájdalom, egyik...
Nyaki gerinc MRI
Tisztelt Doktornő! A küldött MRI leletemről tudna mondani egy véleményt? Előre is köszönöm!
Kézfájdalom