Könyök mozgás beszűkülés

2014.09.24.-én kézilabda edzésen ráestem a könyökömre ami eléggé fájt így elmentem egy traumatológiai szakrendelésre. Nem tört el a diagnózis a következő volt: A bal könyök ulnaris epicond. felett tenyérnyi suffusio, duzzanat, nyom. érz.Fizikálisan az izület ulnarisan nem nyitható. Azt mondták borogassan, jegeljem és kaptam karfelkötőt.Viszont egy hét elteltével a karom duplájára dagadt a könyökömig nagyon fájt és égett az egész, nem tudtam sem behajlítani sem kinyújtani teljesen ezért visszamentem a rendelőbe. Elküldtek röngenre és UHra is. Diagnózis: A bal kar a mumerous epicondylusaitól distalisan duzzadt, melegebb tapintású, a kp. harmadban nyomásérzékeny. A kézhát és az ujjak is duzzadtak. Bőr fényes. Artária radialis és ulnaris tapintható. Az Uh vizsgálat kizárta a thrombosist viszont az alkaron subcutan oedemát mutatott ki. A násnapi kontrollra már egészen vállig bedagadt a karom egyre inkább fájt mintha szét akarna robbanni úgy húzódott az egész. Ezután még 3 napig mentem vissza minden egyes nap kontrollra kaptam gipszsínt, dermaeptes-alkoholos kötést, vettek vért. De nem tudták megmondani pontosan mi lehet, aztán 4. nap felvettek a baleseti és kézsebészeti osztályra. Itt 2ésfél hetet töltöttem: vérvétel, mr, (diffuz subcutan oedamát igazolt) Uh, kozultációk és végül 25.én megműtöttek kivették a bursát úgy vélték az okozza a bajt másnap kötéscsere majd harmadnap sebbezárás(gipsz) haza engedtek.. varratszedés, levették a gipszet is 2hét múlva. Viszont a mozgás funkcióm eléggé beszűkült már túl vagyok 30 gyógytornán 20 UH-kezelésen most magnetoterápiára járok de nem használnak pedig itthon is rendszeresen mozgatom.. És a fájdalom is fentmaradt főleg este a könyökömön teljesen érzéketlen a bőr, nem tudom rendesen ki nyújtani hajlítani szinte semmit, és nagyon sokszor elzsibbad. A kérdésem az lenne hogy ezt hogy lehetne minél hamarabb rendbe hozni idén érettségizem és ilyen karral nem vesznek fel az egyetemre mert amiket megjelöltem mindenhol alkalmassági vizsga van.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza könyök panasz témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján gyakorlatilag minden vizsgálatot és kezelést elvégeztek, amit érdemes és elvégeztek egy műtéti beavatkozást is. Tekintettel arra, hogy panaszai nem javultak jelentősen úgy gondolom, hogy további kivizsgálások jöhetnek szóba olyan betegségek irányába, amelyek a tünetek alapján eddig nem vetődtek fel (alagút szindróma, teniszkönyök, mellkasi kilépéses szindróma, stb. Azt javaslom keressen fel másik szakrendelést is, hátha a több szem többet lát elven megfelelő diagnózis és kezelés birtokába jut.

Kérdés: 2015. március 20., 20:28; Megválaszolva: 2015. március 23., 22:05
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Állhat a panaszok hátterében...
Nyaki gerinc lelettel kapcsolatos...
Lelet értelmezés
Isiász kezelése
Derékfájdalom