beszűkült csigolya derék felett

Tisztelt Dokto Úr! 38 éves nő vagyok, napi 8 órában ülő munkát végzek, kiskorom óta sportolok, újabban a bal csipőm nagyon fáj valamint ortopédián jártam, megállapították, hogy beszűkült gerincizületem (? ) van, emiatt hajláskor éles szúró fémes hideg érzés van a derekamnál, hajat mossni nem is tudok behajolva a kédba sem taakaritani..csk guggova...heti 3 edzésem van, sportolok...kiderült lúdtalpam van arra kaptam lúdtalp betétet, de a gerincem aljánál, az deréktájt kb ez a bemerevedett érzés állanón megmarad..nyújtani szoktam, Mydetont irtak fel, de nem szeretnék minden nap erre gyógyszert szedni, illetve a kezem és a rérdizületeim recsegnek ropognak mozgatásra..számomra érthetetlen hiszen sportoltam mindig..van pici túlsúlyom, és inzulin rezisztenciám is, már szépen fogyok..ez is most derült ki fél éve...mit tehetek h gerincem nem fájjon és jobb oldalt a kisugérzó fájó érzés elmúljon? az mindig van sajnos...köszönettel, Orsi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza gerinc panaszok témában

Vizsgálat nélkül és a dokumentációk, röntgenfelvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Ha a kollégák a Mydetont írták fel, akkor azt célszerű lenne szedni 3x1-el legalább 1-2 hónapig, illetve valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő tartalmú tablettát is. Ha a panaszai javulnak, akkor a mindennapi gerinctorna és kíméletes életmód mellett ez lesz a kezelés. lehetséges még komplex fizioterápiás kezelésre, esetleges infúziós kezelésre járni, ha a korábbi terápia nem válik be. Az, hogy az ízületei ropognak, általában jelenthet porckopást, porckárosodást, gyulladást, de lehet alkati is. Sajnos az, hogy sportolt nem védi meg attól, hogy ízületei, gerinc tönkre ne menjen. Sőt, sokszor a sok sport eredményez ízületi sérülést, károsodást. Azt javaslom, hogy rendszeresen járjon kontrollvizsgálatokra az ortopédiára, illetve mutassa meg magát egy reumatológusnak, illetve egy idegsebésznek, vagy gerinccel foglalkozó sebésznek is.

Kérdés: 2015. március 05., 09:15; Megválaszolva: 2015. március 08., 19:55
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Gerinc Fájdalmak!
Tisztelt DR Bogdán Aurél! Olyan kérdésem volna: hogy derék fájdalmaim vannak és járásnál érezhető mintha valamilyen ideget nyomna háton való...
Ágyéki gerinc problémák
Tisztelt Doktor Úr! Három éve ülő munkát végzek, jelenleg mozgásszegény életmódot folytatok, korábban jógáztam és időnként futottam....
Csigolya benyomódás
A háti gerincen a lapockám között 1, a lumbágó szakaszon 2 csigolyám ütés (bűncselekmény hatására) benyomódott. Mire számíthatok ezzel...
MRI vizsgálat lumbális gerincről
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném kérni a leletem értelmezését. Azt is szeretném tudni, hogy milyen súlyos ez az állapot, mivel javítható, esetleg...
Nyaki (nyakcsigolya) fajdalom...
Jo napot kivanok, olyan kerdessel fordulnek onokhoz, hogy fel eve kezdtem el kb. otthon edzeni. Sajnos 1-2 honappal ezelott a fejem jobb hatso reszenel egesz a...