Lapocka izom

Tisztelt Doktor Úr! 9 hónapja röplabdázásnál ugrás közben ütöttem jobb kezemmel a labdát (ugorva) és ekkor egy olyan hangot hallottam a jobb lapockámból, gerinc mellett, mint amikor egy ruhadarabot szakítunk el. Majdnem össze is estem, 1 hétig nem tudtam fájdalom nélkül mozgatni a fejemet és a jobb kezemet, nagyon merev voltam. Másfél hónap múlva már enyhültek a tünetek, edzettem is(atlétikázok, ahol néha előfordult fekvőtámasz illetve olyan gyakorlatok, melyek a hát izmait dolgoztatják meg) mivel nem akartam lemaradni.2 hónap múlva a tünetek nem javultak, a gerincemnél, lapockámnál tompa fájdalmat éreztem bizonyos helyzetekben vagy amikor valami nehezebbet emeltem, ezért elmentünk csontkovácshoz, aki meg is ropogtatta a hátamat, nyakamat, de ettől nem éreztem változást, ezért elmentünk az Ortopédhez, aki csak annyit mondott, hogy a lapockánál izomrándulás, és 2 hónap pihenést javasolt, amit be is tartottam, de ez sem enyhítette azt a tompa fájdalmat. Elmentünk egy másik csontkovácshoz is, aki szerint az egyik csigolyánál volt a probléma, ezért meg is mozgatta azt, telt az idő, kentem ActivonExtra géllel is, de nem akart elmúlni a fájdalom, amely akkor jelentkezik abban a pontban, amikor jobbra fordítom a fejemet vagy hátra. A lapockánál nem látszik semmi "kívülről", de amikor a fejemet mozgatom, vagy valamelyik karomat, a gerincemben (nem tudom pontosan meghatározni a helyét) sercegést, recsegést hallok.Visszamentünk az ortopédhez, aki azt mondta, hogy az MRI készüléken nem látszana semmi, nem tudott mit tenni, csak annyit mondott, hogy fokozatos terhelés lehet. Voltam már kétszer is gyógymasszázsnál, de nem múlt a fájdalom. Reggelente, felkelés után 2-3 órán keresztül nem érzek fájdalmat, de utána igen, a nap végére a legrosszabb. Van esélye annak, hogy el fog tűnni a fájdalom? Mivel lehetne meggyógyítani? Nagyon kétségbe vagyok esve, mert az elmúlt hónapban semmit nem változott.Hallottam még a Bioptron lámpás kezelésről, de sajnos nincs ilyen lámpánk. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza lapocka sérülés témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján nem csak egy komoly húzódásra van gyanú, hanem egy részleges izomszakadásra is, ami esetlegesen idegsérüléssel is szövődhetett. Panaszai miatt Én lehet megcsináltatnám az MR vizsgálatot, hátha előrébb visz a diagnózisban. Addig is szedjen valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentőt, kerülje a meleg vizet és pihentesse még a vállát.

Kérdés: 2015. február 06., 22:41; Megválaszolva: 2015. február 08., 16:40
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?