sternoclavicularis ficam

Üdvözlöm! Hat hete, munkabalesetben kulcscsontficamot diagnosztizáltak.Nem rakták vissza, jelenleg kb 1, 5 cm- el kiáll az ép kulcscsonthoz képest.Pár nap múlva kell gyógytornára mennem, de még a mozgás, öltözködés fájdalommal jár. A kérdésem: van-e esélyem műtéttel, vagy anélkül a teljes gyógyulásra, ugyanis ácsként nehéz fizikai munkát végzek, gyakran fej felett végzendő feladatokkal. A neten fellelhető információk nem egyértelműen reménykeltők. Köszönettel: Zoltán.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza kulcscsont ficam témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A sternoclavicularis ízület ficamát túlnyomó többségében műtét nélkül kezeljük. Ez általában a ficam mértékétől függően 6-8 hét alatt javul annyit, hogy kielégítő mozgás legyen a vállban, de nagy fizikai terhelést általában 3 hónap után bír el. Szintén a ficam mértékétől függ a műtéti kezelés indikációja is. Azt, hogy kell-e operálni kezelőorvosától fogja megtudni, illetve a leletek alapján a műtét nélküli gyógyulás várható időtartamára is választ ad majd.

Kérdés: 2015. február 03., 00:24; Megválaszolva: 2015. február 03., 21:46
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?