Tölcsérmellkas

Tisztelt Doktor Úr! 4 éves Kisfiamnak veleszületett tölcsérmellkasa van. Voltunk ortopédián és gyerekkardiológusnál is. Az ortopédus szakvéleménye: A scoliosis egyéb fajtája M4180, Pectus excavatum Q6760. A Kardiológus szakvéleménye: A kéthegyű billentyű veleszületett elégtelensége Q2330, Pectus Excavatum Q 6760. Most szeretném 1 év múlva visszavinni kontrollra. Érdeklődnék, hogy gyógyúszást lehet-e igényelni erre a fajta betegségre? Illetve hogy emelt családi pótlékra esetleg jogosultak vagyunk-e? A műtét mikor jöhet szóba? Köszönettel Mészárosné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza tölcsér mellkas témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Gyógyúszást lehet igényelni. Az emelt családi pótléknál kritérium, hogy valamilyen légzési, vagy keringési probléma is legyen a tölcsérmellkas szövődményeként. Azt, hogy műteni egyáltalán szükséges-e (az esetek többségében nem) , vizsgálat nélkül megítélni nem tudom.

Kérdés: 2015. január 29., 15:02; Megválaszolva: 2015. február 01., 17:28
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?