Sípcsonttörés

Tisztelt Doktor Úr! Három hete térdre estem az ónos esőben, aminek következtében eltört a sipcsontom. Kaptam egy merev gipszet, és utasításokat: "nem ráállni, jegelni, hasbaszuri..." Már több mint tíz napja nincs semmi fájdalmam. Van rá valami esély, hogy a közeljövőben a gipszet ortézisre cseréljem? Sokat könnyítené az életemen ha csak vezetni tudnék; szellemi munkát végzek, tehát munkahelyemen nem erőltetném, csak jó lenne, ha be tudnék jutni. Köszönettel: András

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza csonttörés témában

Vizsgálat nélkül, illetve a dokumentációk és a röntgen ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján a sípcsont térdízületet alkotó végének törését ha gipsszel kezeljük, az általában 6-8 hét a törés jellegétől, lefutásától és típusától függően. Az ortézisek használata csak a megfelelő csontosodási állapot elérésétől kezdve jön szóba, de nem mindenfajta törésnél. Pontos választ kezelőorvosától kaphat.

Kérdés: 2015. január 24., 20:15; Megválaszolva: 2015. január 29., 18:29
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?