Kartörés

Kisfiamnak 4 éves korában egy csúnya felkartörése volt közvetlenül a könyöknél. Műtéttel kellett a csontvégeket összeilleszteni és drótokkal rögzíteni. Sajnos a gipsszel is esett, amit nem mondott meg, csak a gipsz levételekor derült ki, hogy kb. 15° eltéréssel forrt össze a csont, amit akkor úgy ítéltek, hogy nem műtik újra hanem majd magától helyrejön. Már 13 éves és ez a deformitás a növekedésével inkább feltűnőbb mint csökkenő. Egyébként a könyöke jól működik csak a kiegyenesítés nem tökéletes, tehát egy szabályos fekvőtámasz számára nagy kínszenvedés. A sportokat részben ezért sem szereti, pedig súlyfeleslegének jót tenne a rendszeres mozgás. Kérem adjanak tanácsot ki és hol tudná megvizsgálni egy korrekció lehetőségét?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza csonttörés utáni korrekció témában

Vizsgálat nélkül és a röntgenfelvételek ismerete nélkül nem tudom megmondani, hogy van-e értelme korrekciós műtétet végezni. Gyakran a műtét után nagyon szép röntgeneredményt látunk (tökéletes anatómiai összeillesztés és állás) , de a könyökfunkció rosszabb, mint a korrekció előtt volt. Ezért nagyon fontos a pontos és szakszerű vizsgálat és műtéti tervezés. Azt javaslom keressenek fel egy egyetemi baleseti sebészeti tanszéket (Debrecen, Pécs, Szeged, Budapest) esetleg ugyan ezeken a helyeken egy ortopédiai klinikát, ahol különböző vizsgálatokat követően mérlegelik és Önökkel együtt eldöntik, hogy van-e értelme megoperálni a gyermeke könyökét.

Kérdés: 2014. december 30., 06:23; Megválaszolva: 2015. január 04., 11:50
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?