Saroktüske

Tisztelt Doktor Úr! Fél éve elkezdett fájni a sarkam.Panaszommal felkerestem ortopéd szakorvost, aki megállapította miután elküldött röntgenre, hogy 5mm-es calcaneus sarkantyúm van.Felírt 5db Dyprophos inekciót amiből holnap kapon az ötödiket.nem javult azállapotom mert 2 napig jobb az injekció után, de harmadik napon ugyanúgy fáj mint a panaszaim elején. Múlt héten megkérdeztem, hogy mit javasol ha a nem lesz javulás az injekció kúra után? Azt mondta, hogy ha nincs változás akkor levési. A kérdésem az lenne, hogy válaljam a műétet vagy sem mert ismerőseim között van akinek jobb lett műtét után, és van olyan is akinek nem.Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel

Dr. Bogdán Aurél válasza sarkantyú témában

Vizsgálat nélkül, illetve a dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Ha eddig nem viselt szendvicsszerkezetű lúdtalpbetétet, akkor most vegyen egyet lábméretének megfelelően, illetve ha alapbetegségei nem ellenjavallják szedjen valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszert. Ha ez sem vezet eredményre és a panaszai továbbra is fennállnak, akkor csak a műtét marad. Ha ténylegesen csak 5 mm-es a sarkantyúja Én nem vésném le, csak a talpi kötőszövetes lemezt metszeném be. Nekem ezzel a megoldással sokkal jobb tapasztalataim vannak kisméretű sarkantyúk esetében. A levéséskor ugyanis a szivacsos sarokcsont állomány vérzik, és a lágyrészekben maradó vér elmeszesedhet, ismételt sarkantyú kialakulását elősegítve, ami lehet, hogy nagyobb és fájdalmasabb lesz a korábbinál.

Kérdés: 2014. december 01., 16:12 ;Megválaszolva: 2014. december 03., 22:05
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Achilles fájdalom (enthesophyta)
Üdvözlöm! Körülbelül 1 hónapja fájdalmat érzek a bal sarkamnál (inkább achilles felől) . Ez a fájdalom hirtelen jelentkezik, mikor megpihen a...
MRI kiértékelés
Három hete kificamitottam a...
Derékprobléma - MR vizsgálat
Lelet értelmezése