• Ráestem a csukómra két éve, egyre jobban fáj

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Két évvel ezelőtt ráestem a bal csuklómra, ami fokozatosan kezdett fájni és egy duzzanat keletkezett, ami egyre nőtt. Röntgen, MR, CT felvétel készült. Porcerősítőt és gyulladáscsökkentőt szedtem, de semmi változás nem volt tapasztalható. A fájdalom hétről hétre fokozódik, sokszor már fájdalomcsillapító is szükséges! Diagnózisként a következőt állapították meg: A csukló rediodorsalis oldala felett scaphoideum, STT izület kifejezetten sínovittises duzzanat, localisan heves nyomásérzékenység. A tuber felől nyomva a scaphoideumot fájdalom tapasztalható. A csukló 10 fokos palmarflexios helyzetben gyakorlatilag merev minden irányban jelentős fájdalom mellett összesen 10-15 foknyi mozgás észlelhető csak. A radiocarpalis izületben lényegi eltérés nincs, az STT izület környezetésben sclerosis maga az STT izület nem felismerhető ST izóletben a sajkacsont kissé flexio billenve subluxált. SL izület nem érintett. Arthrosis STT postraum.sin. Synovitis carpi Mit javasolnak? Mi lenne a teendő a csuklómmal? Van lehetőség műtéti megoldásra? Lehet-e fájdalommentes a csuklóm orvosi segítség után? Köszönöm megtisztelő válaszukat!

        Dr. Szimuly Sándor válasza a csuklóízületi arthrosis témában

        Kedves Levélíró! A csuklójában elég komoly kopás van, ami a balesetből ered. Hogy pontosan milyen megoldási lehetőségek vannak, azt kézsebésszel kellene megkonzultálnia, amit azt gondolom mindenképpen érdemes lenne minél hamarabb megejteni, hiszen Ön még nagyon fiatal, és a panaszai súlyosak. Üdv:


        Kérdés: 2014. október 23., 10:39; Megválaszolva: 2014. október 23., 16:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: