könyök törés

Öt héttel ezelőtt estem kb 2 métert, könyököm tört el (radiusfejcs. törés). Sínbe rakták. Három hét után vették le, azzal nem is volt gondom, viszont még mindig nagyon fájt közben is és utána is, de nem ott, hanem belül. Nem tudtam mozgatni, hajlítani, kinyújtani, tenyeremet fordítani és rendkívül nyomásérzékeny volt belül még mindig. Visszamentem a negyedik héten, újabb röntgen, kiderült, hogy van még egy törés amit eddig nem vettek észre, pont ott, ahol eddig is fájlaltam (már 4 hete). Ennyit írtak róla: "Az olecranon ulnae csúcsánál halvány transparens vonal van (avulziós törés? )" Ezután elküldtek gyógytornára. Nem tudom, ez normális-e, de a karom így 6 hét után is fáj, nyomásérzékeny, és nem tudom használni. Nem tudom, a másik törést miért nem vizsgálták meg alaposabban, ha már végre felfedezték, hogy van. Attól tartok, elmozdulhatott, vagy össze se forrt rendesen. Nem hajlandóak megnézni. Normális, hogy még mindig ennyire fáj? Hova lehet fordulni? Köszönettel: andi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a csonttörés témában

Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Az előfordul, hogy közvetlen a sérülés után készülő röntgen felvételen nem ábrázolódik a törés, mert olyan hajszálvékony, hogy csak a 2-3 héten a csontfelszívódásnak köszönhetően lehet felismerni. A tartós rögzítés miatt a könyök szalagjai hegesednek, így a gipszlevétel utáni mozgatás olyan fájdalmas lehet, mint a törés. Mindenképpen keressen fel egy másik baleseti szakrendelést, ha az eddigi helyen nem hajlandók foglalkozni magával, illetve nem adnak megfelelő felvilágosítást.

Kérdés: 2014. május 29., 13:02; Megválaszolva: 2014. június 01., 21:01
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma