Metacarpus törés

Tiszteletem! Sikerült eltörnöm az V. metacarpus csontom, nyílt törésnek minősítették mivel apró pontban átszúrta a csontom a bőrt. Műtétet ajánlották, belementem. Dróttal rögzítették a csontot belülről majd másnap kaptam egy sin gipszet, ennek már 4. napja. Műtét után fájt a műtét helye, azóta elmúlt a fájdalom, de a mai nap folyamán elkezdett zsibbadni a kisujjam és van, hogy a kézfejem is. Ez a zsibbadás fájdalommal nem jár és ha picit megmozgatom az ujjaim el is múlik. Hat nap múlva van kontroll, de aggaszt a zsibbadás, mivel nem tudom eldönteni, hogy a zsibbadás a gipsz szorosságából fakad vagy abból, hogy nem mozgatom az ujjaim és a csuklóm a gipsz és kötés miatt. Az ujjaim (amennyit nem fed a kötés) nem lilulnak a kisujjamat nem látom. Eleve be volt dagadva a kezem, a kézfejem tetején mivel itt érte a trauma, az a fájdalom is a minap múlt el. Kérdésem, hogy forduljak e orvoshoz újrakötni a kezem, vagy a zsibbadás amely mozgatás hatására elmúlik az természetes? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a csonttörés témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A zsibbadás lehet a műtét következménye is, de a gipsz is eredményezhet nyomási tüneteket. Mindenképpen keresse fel operáló orvosát amint van rá lehetősége, nehogy tartós idegkárosodás alakuljon ki.

Kérdés: 2014. május 28., 00:23; Megválaszolva: 2014. május 30., 20:44
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma