izomhúzódás vagy szakadás?

Tisztelt doktor úr/nő! 2 hónapja expandereztem bemelegítés nélkül, lefele fordított tenyérrel félig behajlított karral húzva fölfele, másik végébe belelépve. Megfeszítéskor hirtelen fájdalmat éreztem hosszan a bal karorsói izomban fel a bicepsz külső, alsó feléig. A gyakorlatot azonnal abbahagytam, de más irányú karfeszítő gyakorlatokat még néhány percig csináltam. A hirtelen terheléstől több napra megfájdult mindkét karom és vállam, nem tudom mennyivel később elmosódott szélű halványkék elszíneződést láttam a bal könyökhajlatomban, ott ahol vénásan vért szoktak venni, kicsit a karorsói izom irányába. Ez az izom a könyökhajlatnál azóta is fáj változó erősséggel, közben próbáltam kímélni, közepes fizikai munkát végzek, (max. 25 kg) nehezebb dolgokat főleg jobb kézzel emelve. Kb. 3 héttel később egy hétig nem dolgoztam, akkor pihentettem, de kicsit ástam közben, akkor éreztem hogy még nem bír annyit és fáj, néhány nap múlva fát vágtam akkor a bicepsszel együtt fájdult meg jóval erősebben. Pár napig kentem activon géllel, 5 napig diclac géllel, inno rheuma forte kapszaicin tartalmú kenőcsel 6 napig, ismét diclac 5 napig, most árnika krém 5 napja, és már befáslizom nappalra. A bal karorsói izmon kirajzolódik egy ér ami a másik karomon nem látszik, és ha benyomom a könyökhajlatba az ujjam, keményebb területet érzek mint a másikban. Háziorvoshoz nem szeretnék menni, úgyis azt mondaná idő kell neki, és majd elmúlik, már nagyon hiányzik a kondizás. Kérdésem: kihez menjek ilyen régi húzódással/szakadással? ultrahang kimutatná az esetleges vérömlenyt? ha van, sebészileg eltávolítható még? Masszírozhatom? Mivel kenjem, és fáslizzam e? Várható e még teljes gyógyulás, pihentessem amennyit lehet, vagy erősítsem némi fokozatos edzéssel? Minden tanácsot köszönök!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a izomfájdalom témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján húzódás és részleges izomszakadás is állhat a háttérben. Ezen sérülések 3-4 hét alatt meggyógyulnak, ha kezdettől fogva kíméli a végtagot, ami azt jelenti, hogy egy csésze teánál nagyobb terhet nem emel vele, mellette borogatja, jegeli fáslizza és valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő tartalmú krémmel kenegeti. Mivel ez az Ön esetében elmaradt, a panaszok akár 2-3 hónapig is lehúzódhatnak. Azt javaslom keressen fel egy baleseti sebészeti szakrendelést, ahol vizsgálatot követően pontosabb választ tudnak Önnek adni.

Kérdés: 2014. április 19., 19:16; Megválaszolva: 2014. április 28., 22:58
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom
Jobb térd MRI és UH eredménye