Van-e veszélye

Tisztelt Doktor Úr/Nő Az lenne a kérdésem, hogy nagymamám aki az adatok megadása szerint 61 éves és fáj a jobb boka és lábfeje, volt már szívinfarktusa, érszűkülete, ami miatt STENT-t ültettek be a szívkoszorú érbe és két oldali ágyék artériába. A lábfejfájdalomra amire azt mondták, hogy izületi gyulladás [ami már Február óta fenn áll, folyamatos fájdalommal] felirtak egy RHEOSOLON n. gyógyszert és sugárkezelést, mert még mindig nem tudják megmondani a fájdalom okát és kérdezném, hogy az alábbi gyógyszerek mellé is szedhető-e, mert elvileg szteroid van benne. Szedett gyógyszerek: COAPROVEL (300mg) ; ROSUVASTATIN (20mg) ; CARVOL (6, 25mg) ; AMPLODIPIN (5mg) ; ASPIRIN PROTECT (100mg) .

Dr. Árki Ildikó válasza gyógyszer kölcsönhatás témában

Tisztelt Kérdező!

A gyógyszeres kezelés javaslatakor az elrendelő orvos figyelembe veszi a beteg állapotát, jelen betegségét, egyéb betegségeit, valamint a szedett gyógyszereket, (amennyiben tudomást szerez az utóbbiakról a vizsgáló orvos, illetve a beteg tájékoztatja ezekről őt) és ennek alapján dönt a kezelésről. Általánosságban az mondható el, hogy a rheosolon és az aszpirin együtt adása kerülendő, mellékhatás fokozódás lehetősége miatt.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. június 12., 16:51; Megválaszolva: 2013. június 13., 08:38
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Vállproblémák
Lábujjfájdalom
MItől fáj a jobb lábam, csípő...
Jobb váll ultrahang eredmény
Üdvözlöm doktornő! Mai napon voltam jobb váll ultrahangon és ennek eredménye miatt írok Önnek. Kérdésem lenne a leírt vélemény alapján kell...
Vállproblémák
Tisztelt doktornő! 32 éves gyógymasszőr vagyok,és bizonyos mozdulatokra fáj a jobb vállam. Elmentem MR vizsgálatra, és a következő leletet...