Vádli rángás

Kedves Doktornő /Doktor Úr! Kb. két hete a bal vádlim akaratomtól független finom rángó mozgásokat végez (a lábam nem mozdul el) , mely nyugalmi és ellazított láb mellett jelentkezik. Terhelés közben nincs panaszom.4 hónapja szedek szimvasztatin koleszterincsökkentőt és fülzúgásra betarevint, melyetket 5 napja abba hagytam hátha talán valamelyik gyógyszer mellékhatásaként jelenik meg panaszom. Egy hete szedek kalciumot és magnéziumot valamint B-vitamint is de nem múlt el panaszom. A fülzúgás miatt voltam agyi MR-en, melyem nem volt semmi agyi eltérés, bár a felvétel pár héttel a vádli rángás előtt készült.Vérvizsgálaton is pár héttel a rángás kezdete előtt voltam a koleszterinem alacsony volt 2, 8 a húgysav szintem volt kicsit magsabb a határérték felett 10%-al. Más eltérés nem volt (vérkép, máj funkciók, pajzsmirigy hormon, vese funkciók rendben) , Korábban (1996) diagnosztizáltak egy lipomát a filum termináléban, mely a bal lábamon érzéskiesést okoz.Érző és mozgató ideg progressziót ezzel kapcsolatban nem tapasztaltam bő tíz éve. Hetente 3 alkalommal szoktam kocogni, de nem volt sérülésem, mely okozhatna panaszt. A terhelést bírja a lábam. Bő egy hetet kihagytam az edzéssel, de nem volt hatással a problémára. Mi okozhatja panaszom? (vércukor érték normális, vérnyomás 130-140/85-95, nem dohányzom) Válaszát előre is Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Farkas Lehel válasza vádli rángása témában

Kedves Kérdező!

Az ideg-izom rángások többnyire stressz hatására alakulnak ki, ahol az izomcsoportok egy része kötöttségek miatt idegpályákat helyeznek nyomás alá, ilyenkor akaratlanul rángatóznak a végtagokban, de más testtájékoknál is az izomcsoportok. Természetesen okozhatja még vitamin és nyomelem hiány is, illetve keringési probléma. Amennyiben ezekre már van vizsgálati eredménye és semmilyen elváltozást nem mutattak ki, úgy a stressz áll a háttérben, ami ártalmatlan, de idegesítő is.

Azt tudom javasolni, hogy menjen el egy gyógymasszőr terapeutához, aki alaposan átdolgozza a láb, kar és gerinc mellet futó izomcsoportokat és a környéki idegrendszert. Gyógymasszázzsal oldani lehet az izmokban keletkezett stressz felhalmozódást illetve csomókat, merevségeket. Mindazonáltal a kezelések alatt érezni fogja, hogy nyugtatólag is hat a terápia, ami nagyon lényeges az Ön esetében. Valószínű, hogy még a fűl-zúgása is megfog szűnni ezáltal. Heti 2 alkalomra szükség lesz, későbbiekben állapotától függően elég lesz heti 1 alkalom is.

Üdvözlettel

Farkas Lehel

Okleveles gyógymasszőr

Kérdés: 2012. szeptember 20., 15:52; Megválaszolva: 2012. szeptember 23., 12:37
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokasérülés: Mit jelent?
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok