Lábszár fájdalom keringési zavar lehet?

Tisztelt Cím, Viszonylag frissen jelentkező tünet, amiről nem tudom eldönteni, jelenthet-e bármi veszélyeset, vagy csak "átlagosan normális nyavaja" / korral jár. Első alkalommal reggel felébredés után történt az eset, hogy erős fájdalmat érzékeltem a jobb lábszáramban, nagyjából a boka fölött egy arasznyival a lábszár hátsó részén. Nem volt ijesztően erős, de elég gyorsan kaptam oda, és kezdtem masszírozni a jelzett területet, mire elmúlt a fájdalom. Nagyjából 10 másodperc alatt. A fájdalom inkább csak területi volt. Nem ijesztően erős, nem kisugárzó, nem pontszerű, nem lüktető. Csak erős fájdalom. A célterületen nem látok / érzékelek semmi különöset, bőrszín elváltozást sem, semmit. Sosem volt érintve műtétileg vagy ilyesmi. Néhányszor még előfordult az eset azóta is. Jellemzően fizikai terheléstől mentes életet élek (szellemi munkás vagyok) , nem tudom az esetet fizikai terheléshez, vagy sérüléshez kötni. Jellemzően fekvő helyzetben jön elő, amikor pláne semmi fizikai terhelés alatt nem vagyok. Közérzetileg nem vagyok megijedve miatta, vagy ilyesmi, de legalábbis furcsa ez nekem. Annyira mindenképpen, hogy megkérdezzem, utalhat-e ez az eset valami keringési zavarra, vagy olyasmire, ami komoly is lehet? Köszönettel,

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza lábszár fájdalma témában

Tisztelt kérdező!

Nem feltétlen kell megijedni, de mindenféleképpen jó, hogy ennek utánajár. Amennyiben keringési vagyis ér problémát kizárja az orvosa, úgy biztonsággal tudom mondani Önnek, hogy keressen fel egy orvosi gyógymasszázst végző szakembert. A leírása alapján a lábikraideg vagyis nervus suralis illetve a sípcsonti ideg nervus tibialis valamilyen okból kifolyólag nyomás alatt van. Mindez szúró, égető, nyomó, hasogató és más kellemetlen érzéssel járhat együtt. Az ideget ingerelheti izomrost letapadás, görcsös merevség, ami miatt a keringés sem tud rendesen működni illetve a nyirok áramlás. Mindemellett ezek a csomók nyomhatják ezt az ideget is. Alaposan ki kell masszíroztatni ezeket a letapadásokat illetve megnyújtani az Achilles ínt és a lábikra izomzatát. Reggelente érdemes még hideg és meleg váltófürdőt is alkalmaznia a lábaira. Mindez kissé kellemetlen, de frissítőleg hat az erekre és az izomzatokra is. Heti 1 alkalmas gyógymasszázs kezeléssel könnyedén orvosolható a problémája. Nem feltétlen kell fizikális munka vagy megerőltetés, ahhoz, hogy az izomzatok letapadjanak, görcsössé váljanak illetve az idegek hatásukra kellemetlen tüneteket produkáljanak. Elég a stressz is, illetve az egészséges mozgás hiánya.

Üdvözlettel

Farkas Lehel

Okleveles gyógymasszőr

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. szeptember 07., 16:04; Megválaszolva: 2012. szeptember 07., 22:04
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Derékfájdalom
Reumatikus panaszok
Fájdalom érzet a lapockánál és...
MR vizsgálat
Mri lelet elemzése