Térd ciszta, terhesség, immunológia

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Kb. egy éve észleltem a bal térdem belső oldalán egy kinövést, amivel - mivel babát szeretnénk, és biztos akartam lenni abban, hogy nem valami rosszindulatú dologról van-e szó - nemrég ortopédiára mentem, és az MR vizsgálat kiderítette, hogy az egy kb. 3 centis ganglion ciszta. Eddig nem tűnt fel, hogy növekedett volna - bár nem is figyeltem - a kisfiam viszont rálépett múlt héten, és mintha azóta nagyobb lenne. Az orvos azt mondta, hogy ilyen rövid idő alatt ezek nem szoktak nőni, és ha zavar, akkor érdemes eltávolítani, de egyébként nincs sürgőssége. A műtét spinális érzéstelenítéssel történne, emiatt ki kell kérnem az immunológusom véleményét - Sjögren szindrómás vagyok -, de ő szabin van egy ideig, engem meg felőröl az idegesség, nem tudom, mi lenne a jobb megoldás. Ha tudnám, hogy egyszerű, viszonylag kockázatmentes lenne a beavatkozás, gyors felépüléssel, talán bele mernék vágni, de nem szeretném, ha nagyon eltolódna a gyerekvállalás. Viszont azt sem tudom, mi lesz a cisztámmal, mit tegyek, ha terhes leszek, és tovább növekszik? Korábban nem volt vele semmi gondom, valószínűleg régóta ott van, azt hittem, hogy csont - de amióta volt vele ez a sok vizsgálat meg procedúra, azóta mással sem bírok foglalkozni. Már több ortopédusnál jártam, volt, aki szerint nem érdemes megműttetni, mert ki szoktak ezek újulni. Ha ez így van, akkor tényleg nem vágnék bele a műtétbe. Ön szerint bátran vállalhatok így babát, vagy szükséges lenne kivetetni a cisztát? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rybaltovszki Henrik válasza ganglion ciszta témában

Kedves Hölgyem, bátran vállaljon babát, a meniscus-cysta egy teljesen jóindulatú elváltozás, ízületi károsodást sem okoz "csak" csúnya és fájhat. Orvosi szempontból nincs semmiféle sürgősség ezzel kapcsolatban.

Tisztelettel: Rybaltovszki Henrik

Kérdés: 2012. augusztus 24., 12:43; Megválaszolva: 2012. augusztus 26., 00:01
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Térd fájdalom, mr eredmény
Tisztelt Hölgyem! A segítségét szeretném kérni az alábbiakban. 1 hónapja hiarulon savas injekciót kaptam a térdembe. Azóta is fáj, szúr. Voltam...
Talán lehet hátha.
Jó napot kívánok. Dióhéjban,röviden mondva,írva.Bármilyen gerinchez kapcsolódó elváltozás,gondolok...
Miért fáj a bal felkarom
Üdvözlöm! Azt szeretném tudni, miért fáj a bal felkarom már több, mint fél éve. Akkor még csak hátmosáskor hasított bele a fájdalom, egyik...
Nyaki gerinc MRI
Tisztelt Doktornő! A küldött MRI leletemről tudna mondani egy véleményt? Előre is köszönöm!
Kézfájdalom