A kisujjam csontjából letört egy darab

Tisztelt Doktor Nõ/Úr! Labdajáték következtében a kisujjam kificamodott, és egy kis csontdarab letört belõle. diagnózis: ,, Lux. in PIP dig V m.s (Palmar plate sérülés) illetve a PIP izület szintjében Ventralisan 3 mm-es kitört fragmentum látható. kérdésem: az adott letört darabot nem kellett volna kioperálni? visszaforr a helyére? válaszát elõre is köszönöm! üdvözlettel

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza kisujj törése témában

Kedves Uram,

a fenti kis kitört fragmentum a tenyéri szalban helyezkedik el, "kioperálása" nagy melléksérülésekkel lenne lehetséges és teljesen szükségtelen is, ha korrektül helyre tették a ficamos ízületet és megfelelő ideig rögzítik, akkor a sérülése műtét mélkül is meggyógyul.

Tisztelettel:

Rybaltovszki Henrik

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. augusztus 04., 17:51; Megválaszolva: 2012. augusztus 11., 08:57
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Lelet értelmezés
Isiász kezelése
Derékfájdalom
Reumatikus panaszok
Fájdalom érzet a lapockánál és...