Ficam és csonttörés után

Tisztelt Doktor nő/úr! Július 17-én strandon labdázás közben az ujjam kificamodott, a diagnózis szerint: ,, Lux. in PIP dig V m.s (Palmar plate sérülés) illetve a PIP izület szintjében Ventralisan 3 mm-es kitört fragmentum látható. Mai nap voltam síncserén, ahol igazán a doktor úrnak nem volt ideje még csak rám nézni sem, így informálódni nem tudtam. Nos a sín levétele után én amit láttam: be volt lilulva az ujjam, meg volt dagadva, és görbe/ferde volt. Nos, igen, csak 13 napos a sérülés, de a helyretétel után nem kellene egyenesnek lennie? Helyre jön valaha, vagy ilyen formájú marad? Normális, hogy ennyivel utána még ilyen állapotba van? Körülbelül hány hétig lehet még rajta a sín? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Pap Roland

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rybaltovszki Henrik válasza ujjficam témában

Kedves Uram, a duzzanat és a bőr elszineződése két héttel a törés után még természetes. A lényeg ilyenkor hogy a rtg. felvételen a törés jól "álljon". A rögzitési idő 4-6 hét. Ezt követően még lehet duzzadt az ujja, majd fokozatosan annak is meg kell szünnie.

Kérdés: 2012. július 30., 16:39; Megválaszolva: 2012. augusztus 04., 16:51
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Állhat a panaszok hátterében...
Nyaki gerinc lelettel kapcsolatos...
Lelet értelmezés
Isiász kezelése
Derékfájdalom