• MR lelet eredménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Úr v Nő! Deréktáji fájdalom miatt csináltattam gerinc mr vizsgálatot. Megkaptam az eredményt, de nem tudom értelmezni.Th 11 felső zárólemez mentén és a L5 alsó zárólemez mentén széles sávban Modic 1 tipusu degeneratív jelzavar látszik- Dg:induló degeneratív jelek, főleg a th11 és l5 s1magasságokban. Mi a teendőm? Milyen mozgás, sportot végezhetek? Jó-e egyáltalán? Röntgen már ívzáródási rendellenességet kimutatott. Előre is köszönöm válaszukat! Zsuzsa

        Dr. Bogdán Aurél válasza a gerinc témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Az MR eredmény egy dolog, fontos lenne ismerni a tüneteit is. Amit a vizsgálat leír, attól nyugodtan sportolhat, mozoghat, de a jellegzetes tünetek segítenének abban, hogy megfelelő választ adjak. Csak deréktáji fájdalma van, vagy az alsó végtagba sugárzó is, érzészavar, reflex módosulás van-e, stb? Ezek megléte, vagy hiánya határozza meg a kezelés szükségességét és a végezhető mozgásokat. Azt javaslom keressen fel egy idegsebészeti szakrendelést, ahol az MR eredmény és a fizikális vizsgálat alapján megfelelő tanácsot tudnak adni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2012. április 13., 12:56; Megválaszolva: 2012. április 17., 21:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: