• Bechterew-kór

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T.doktornő! Több mint húsz éve vagyok Bechterew-es, mindig elég sovány voltam, azonban az utóbbi időben felszedtem magamra 8 kilót (most vagyok 58 kiló, és 168 centi ), tehát még így sem vagyok "kövér", viszont a lábaim és a derekam egyre többet fáj. Elképzelhető, hogy nem bírja a felszedett kilókat? Még egy dilemmám édesanyámnak súlyos csontritkulás van, a nővérmnek azt mondta az orvos hogy még én is vizsgáltassam meg magam mert ezt a fajtát (nem tudom milyen ), a férfiak is örökölhetik, és én a Bechterew miatt még hajlamosabb is lehetek rá. Igaz ez? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Jani

        Dr. Bogdán Aurél válasza a Bechterew-kór témában

        Leírása alapján úgy gondolom, hogy a megnövekedett testsúlyhoz nehezen adaptálódik a szervezete. Valóban nem "kövér", ideális a súlya, csak ehhez nem volt a szervezete hozzászokva, és az egyébként is beteg mozgató szervrendszere nehezen viseli. Ettől függetlenül, az életkorát is figyelembe véve az ízületi porckopások és a gerinc porckorong károsodások is eredményezhetnek ilyet és természetesen az Ön által is említett csontritkulás. Azt javaslom keresse fel kezelőorvosát.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2012. április 09., 16:35; Megválaszolva: 2012. április 12., 11:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: