• Furcsa mellkasi fájdalom és elég sok probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr / Hölgy! Furcsa mellkasi fájdalmak jelentkeztek nálam az elmúlt három hónapban. A probléma igen sok rétű, de kifejtem. Az eredeti tünetek: nyomó fájdalom a szegycsont alatt (leginkább bizonyos pózokra hátraszegett fej, nyújtózkodás, mély belégzés); késő éjjeli szívlüktetés (nem túl gyors, nem túl lassú, az itthoni vérnyomás mérő vegyes dolgokat mutatott ki). Ezek a tünetek nagyjából szeptemberben kezdtek megjelenni, de elfoglaltság végett, és egyéb okokból kifolyólag október közepén mikor már a tünetek sűrűsödtek sikerült orvoshoz fordulni. Történt egy mellkas röntgen és egyéb tüdő vizsgálatok, ezek nem mutattak ki elváltozást. Eközben egy rossz fogamat kihúzták és az éjjelenkénti szívlüktetés teljesen eltűnt. (itt megjegyezném még hogy időnként sok rágó fogamban kellemetlen érzést érzek, amire sokan azt mondják hogy éjjeli fogszorítás végett lehet, nem tudom ez számíthat-e) Viszont ezek után a fájdalom lassan kezdett átalakulni, oly módon hogy most már a szegycsont alatti nyomó kellemetlen érzés: kicsit a bal mell - szegycsont - és inkább a jobb mell tájékán érzek belső szúró érzést, amely néha sugárzik a jobb hónaljamba (tapogatásra nincsenek duzzanatok). Fontos hogy még mindig -leszámítva néhány alkalmat- leginkább az adott pózokban és esetekben érzem a fájdalmat, reggeli és esti nagy intenzitással. A vizsgálatok: eddig háziorvos csinált ékg-t azt mondta a vegetatív idegrendszerrel lehet talán valami, de mindenképp próbáljak a hosszú előjegyzés ellenére komolyabb vizsgálatokra menni ahová beutalt. Nos eddig a kórházban is csináltak ékg-t de ott orvossal nem találkoztam csak aki kezelte a műszert, Ő nem mondott semmit. December végén Holter vizsgálat, néhány napra rá Szívultrahang, és január közepén kardiológiai vizsgálat. Ezekre van jelenpillanatban időpontom. A várakozás viszont nehéz, aggodalommal tölt el minden egyes nap. Segítségét előre is köszönöm! Üdvözlettel, Nándor Péter

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        KEdves Péter! A kardiológiai kivizsgálás valóban indokolt, de a panaszok alapján erősen felmerül mozgásszervi probléma is a fájdalom hátterében. Ha a kardiológián a fájdalmat magyarázó eltérést nem találnak, reumatológust keressen fel!


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 23., 21:42; Megválaszolva: 2011. november 24., 11:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés