• Térdizületi gyulladás porc kopás meszesedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Édesanyám térde fáj, meszesedésre, gyulladásra van-e gyógyszer, kezelés, műteni kell-e? UH eredménye: A recessus auprapatellarisban jelegős mennyiségű koros folyadékgyülem synovium megvastagodással. A femur condylusok ábrázolódott porcborítása megkeskenyedett, a porc állományában durva meszesedés. Az oldalszalagok megtartottak. A meniscusokban friss szakadásra utaló Uh. jel nem ábrázolódott, de mindkét meniscus keskenyebb és echodúsabb a normálisnál, az izületi résből előboltosul. A fossa poplitea medalis részén egy 16x20x43 mm-es Baker cysta figyelhető meg. A poplitealis erekben a keringés szabályos.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdízület témában

        Vizsgálat nélkül nem lehet pontos választ adni. Az UH lelet alapján jelentős porckopás és meszesedés van. Lehet próbálkozni nem szteroid gyulladáscsökkentőkkel, porcerősítőkkel, de a lelet alapján Én úgy gondolom, hogy első körben szükség lenne egy ízületi tükrözésre, ami során pontos diagnózishoz is lehetne jutni, sokat lehetne segíteni a panaszokon az elhalt porcrészletek eltávolításával, illetve meg lehetne ítélni azt, hogy mennyi időn belül lesz szükség térdízületi protézis beültetésére.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 14., 09:45; Megválaszolva: 2011. november 15., 19:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés