Mi okozhatja a váll fájásomat

Tisztelt Dr ÚR/HÖLGY! Fiatal korom ellenére már kb.3 hónapja fáj a bal vállam. Amikor a bal karomat körkörösen mozgatom ropogó hangot ad. Már 2-3 kg megtartása is nehézkes, mert fáj. Balesetem, törésem nem volt. Nem ütöttem meg, nehéz fizikai munkát nem végzek, nem súlyzózok, nem sportolok. Elmentem a reumatológiára, ahol azt mondta a doktörnő, hogy 20 évesnek nem fájhat a válla. Azért elküldött röntgenre és vérvételre. A röntgen eredményem a következő: Bal oldalt a caput humeri az izvápában van. A humeroscapularis izület nem szűkebb. A tuberculum maius mésztartalma ujjbegynnyi területen csökkent. A lágyrészben meszesedés nincs. A vérképem teljesen rendben volt, semmi eltérés nem volt megállapitva. Minden határértéken belüli. Sajnos azonban ez nem segitett rajtam, rendszeresen fáj a vállam. Vettem rá Flector tapaszt, de ez sem segit. Azt szeretném megtudni, hogy valyon mi okozhatja a fájdalmat, mert azért még túl fiatal vagyok ehhez. Mit tegyek, milyen szakorvoshoz forduljak? Egy évvel ezelőtt a dereke, hátam fájt, ami most is fáj, de erre sem tett semmi intézkedést a reumatológus. Zárójelentésére ezt irta: " Tavaly dereka, háta fájt, most is fáj..." - ennyi Status: Mindkét váll crepitál, bal váll abductioja 90 fokos, elevatio 180 fokos. Kóros izületi duzzanat nem látható.Izomatrophia nincs." Válaszát, segitségét köszönöm. Tisztelettel: Beke Zsolt

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a vállfájdalom témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A röntgen eredménye csak a csontos eltéréseket mutatja meg, szerencsére az nem jelentős. A lágyrész viszonyokról, szalagok, porcok állapotáról ízületi ultrahang, vagy MRI vizsgálat ad információt. Ezen eredmények ismerete után lehet pontos választ adni. Addig is szedjen valamilyen porcerősítőt illetve nem szteroid gyulladáscsökkentőt, amit a háziorvosa is felírhat. Panaszaival és a fenti vizsgálatok kiírásához keressen fel egy vállsebészeti szakrendelést, vagy ortopédiát.

Kérdés: 2011. november 05., 19:16; Megválaszolva: 2011. november 09., 10:35
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma