Terhesség 52 éves korban?

Kedves Doktor Úr!

 

Az lenne a kérdésem, lehetséges-e, hogy 52 évesen terhes vagyok. Egyáltalán van-e esély ebben a korban teherbe esni. Az utolsó menses április 5-én volt, 3-4 napig tartott. Eddig minden hónapban rendszeres volt. Május hónapban már nem jött meg. Nagyon félek, hogy terhes vagyok, s koromnál fogva már nem vállalhatnék gyermeket. A legutóbbi ultrahangos vizsgálat, mely novemberben volt egy 46x41 mm-es miómát állapított meg. Lehetséges, hogy ez, vagy már a menopauza okozza a vérzés elmaradását?

Még azt szeretném kérdezni, hogy a patikákban kapható terhességi tesztek mennyire megbízhatóak.

Kérem sürgős, megnyugtató válaszát, mert már nagyon sok álmatlan éjszakám volt e-miatt.

válaszát ezúton is tisztelettel köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza menstruáció témában

Kedves Hölgyem!

Nagy valószínűséggel ez már a menopausa lesz. Azért csináljon egy terhességi tesztet, (igen, megbízható lesz az eredmény, ne aggódjon) és akkor nem fog tovább izgulni ezen.

Ha nem terhes, akkor itt az ideje elmennie egy menopausa szakrendelésre, hogy ezután ott gondozzák majd, és megbeszéljék a csontritkulás szűrését, és megelőzését.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 03., 14:50; Megválaszolva: 2011. október 05., 09:34
Kérdések és válaszok: Menopauza
Menstruációs zavar
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Eddig nem volt panaszom a ciklusommal de a mostani hónapban a szokásostól eltérő volt. Szinte alig volt és a melleim...
Változókor
Tisztelt Doktornö ill Doktor ur! 48 éves vagyok már több honapja nagyon erös menstruáciom volt mivel mindeg 3-4 nap után elmult igy rögtön nem...
Laboratóriumi eredmények
Tisztelt Doktor Úr! Hormonvizsgálatot végeztettem, mivel több hónapja elmarad a menstruációm. 50 éves vagyok. Az alábbi értékeket...
Rosszullétek a pre-menopauza alatt
Szükség van-e küretre?